Foto: LETA
Vairākums britu un detektīvu fanu citviet pasaulē ir pārliecināti – Šerloks Holmss ir reāla persona. Tāpēc, iespējams, slavenākā Londonas adrese ir Beikerstrīta 221B. Kas tur atrodas mūsdienās? Kā teiktu Šerloks Holmss: "Elementāri, Vatson! Tur atrodas slavenā detektīva muzejs".

Pētījums, kas tika veikts 2010.gadā, atklāja, ka 60 procenti britu uzskata - Artūra Konana Doila romāna varonis Šerloks Holmss tiešām ir reāla persona. Daļa no respondentiem atklāja, ka domā, ka viņš joprojām ir dzīvs. To apliecina arī aptuveni 70 slavenajam detektīvam adresētās vēstules, kuras ik dienu saņem Holmsa muzejs.

Holmsa muzejs ir iekārtots gluži tā kā viņa dzīve un mājoklis tika aprakstīts grāmatā un vēlāk atveidots neskaitāmās filmās. Mājā kuras kamīns, uz kumodes rindojas grāmatas, turpat redzama arī Holmsa vijole, bet uz galda atstātā pīpe patiešām rada sajūtu, ka Šerloks tikai izgājis atrisināt kādu no savām lietām.

Savukārt doktora Vatsona kabinetā atrodas rūtaina cepure, palielināmais stikls, vijole, pierakstu grāmatiņa un liekā bārda. Tāpat, protams, muzejā ir iekārtota arī laboratorija. Kā teicis doktors Vatsons: "mūsu dzīvoklis bija pilns ar visa veida ķīmiskajām vielām un krimināllietu izmeklēšanai vajadzīgajām mantām". Muzeja otrajā stāvā apskatāma Šerloka Holmsa lielākā ienaidnieka profesora  Moriartija stikla acs, Bāskervilu suns un citi ar Holmsa atrisinātajām lietām saistītie eksponāti.

Londonā ir arī citas vietas, kas saistītas ar grāmatā aprakstītajām slavenā detektīva gaitām. Tās izstaigāt iespējams zinošu gidu pavadībā.

Grāmatā attēlotais detektīvs Šerloks Holmss, nenoliedzami, bijis liela personība, taču, vai Holmss ir tikai Artura Konana Doila iztēles auglis vai arī reāli eksistējoša persona - tur jums nepalīdzēs pat slavenā Holmsa dedukcijas metode. Tas lai paliek katra paša ziņā!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!