Foto: aculiecienieks
Laiks gavilēt visiem arhitektūras gardēžiem! Peru plānots būvēt inovatīvu un unikālu celtni - "Nelīdzsvaroto viesnīcu". Tās dizains veidots kā milzīgs foto rāmis, kas, ieskauts klintīs, skatam paver apbrīnojamo Peru ainavu – Kluso Okeānu no vienas puses un Andu kalnus no otras.

Klinšu ieskauto viesnīcu projektējusi Madrides arhitektūras firma "OOIIO" pēc kāda privāta klienta pasūtījuma. Kamēr projekts vēl nav apstiprināts, unikālā būve jau neoficiāli nodēvēta par "Nelīdzsvaroto viesnīcu". Neparastās viesnīcas atrašanās plānota Klusā Okeāna krastos, Peru galvaspilsētas Limas nomales augstajās klintīs, tā kļūstot ne vien par tūristu apskates punktu, bet arī pilsētas orientieri.

"Nelīdzsvarotajā viesnīcā" būs 125 viesu numuri, kā arī restorāni, konferenču zāles un izstāžu telpas. Apstādījumi un plašie logi neskartā okeāna un kalnu svaiguma sajūtu "ienesīs" arī viesnīcas iekštelpās.

Viesnīcas arhitekti stāsta, ka neparastā forma viesnīcas būvei izvēlēta, jo tradicionālā konstrukcija bloķētu satriecošo skatu uz okeānu, radot vizuālo barjeru. Tā vietā izvēlēta neordinārā foto rāmja forma dabas skatu tikai izceļ: "Pateicoties īpatnējai formai, ainavai tagad piešķirta vēl lielāka nozīme - mēs to esam ierāmējuši!"

Ēkas pasūtītājs ir kāds privāts klients no Dienvidamerikas. Kaut gan projekts vēl nav apstiprināts no pilsētas plānotāju puses, arhitekti to jau novērtējuši kā unikālu, inovatīvu un modernu ieguldījumu. Tagad vien atliek turēt īkšķus, lai projekts tiktu apstiprināts un pasaules arhitektūras pērles papildinātu vēl viena krāšņa celtne - "Nelīdzsvarotā viesnīca"!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!