Foto: stock.xchng
Ceļotājus arvien vairāk piesaista bīstami un nervus kutinoši galamērķi. Ekskursijām, iepirkšanās maratoniem un ekstremālām izklaidēm ir jauns konkurents – melnais tūrisms. Kamēr Fukušimas atomelektrostacijas pārvēršana tūrisma objektā vēl tikai tiek plānota, pasaulē netrūks vietu, kas biedē un vienlaikus piesaista cilvēku uzmanību, kuri atvaļinājuma laikā vēlas ieskatīties acis nāvei un dabas katastrofām.

Pripjaķ (Припять), Ukraina


Šī vieta reiz bija mājas piecdesmit tūkstošiem cilvēku, no kuriem lielākā daļa strādāja netālu esošajā Černobiļas atomelektrostacijā. Tas tika pilnībā pamests pēc 1986.gadā notikušās katastrofas, bet nu piesaista tūkstošiem tūristu uzmanību, kas vēlas ielūkoties mājās, kurās valda kapa klusums, un pastaigāties pa ielām, kuras vēl šodien vēsta par notikušo.

Kambodža


Kambodžas traģiskā vēsture ir dokumentēta visnotaļ baisā atrakcijā. Choeung Ek nogāze ir atrašanās vieta vairākiem masu kapiem. Tajā atrodama piemiņas vieta, kas pildīta ar galvaskausiem , kamēr cilvēku kaulu atliekas joprojām atrodamas zem zemes.

Nulles zeme

Foto: Arhīva foto

Costa Concordia

Foto: AFP/Scanpix

Jaunorleāna


2005.gadā pār Jaunorleānu traucās viena no vispostošākajām viesuļvētrām ASV vēsturē. Viesuļvērtras "Katrīna" radītās sekas ik gadu dodas aplūkot vairāki tūkstoši ziņkārīgo.

Nacistu koncentrācijas nometne


Auschwitz pilsētā saglabājusies Nacistu koncentrācijas nometne atdzīvinās visbriesmīgākās fantāzijas – istabas, kas pildītas ar brillēm un kurpēm, turpat blakus – tukša istaba, kurā atrodas viens vienīgs krēsls. Bet gaiteņos – rūpīgi datēti upuri un to nāves datums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!