Foto: stock.xchng
Mēs visi zinām, ka šausmu filmas ir tikai izdomājums, un tomēr tas mūs neatbrīvo no iztēles augļiem, kas liek baidīties no pussagruvušām ēkām un tumšiem pagrabiem. Tomēr pastāv tādas vietas, kas nobaidītu pat pašu velnu.

Maiju elle

Skota būda


Antarktīda ir plašs un nāvīgi auksts kontinents. Ziemas aukstākajos mēnešos šos ledainos plašumus pamet pat saule, atstājot kontinentu pekles melnumā.

1911.gada ziemā pētnieks Roberts Skots un viņa vīri pameta savu relatīvi drošo nometnes vietu - koka būdu, lai dotos misijā sasniegt Dienvidpolu. 1912.gada janvārī komanda nonāca galamērķī, lai uzzinātu, ka konkurenti - Roalda Amundsena vadītā pētnieku grupa apsteigusi viņus par mēnesi.

Skots un domubiedri uzsāka 800 jūdžu garo atpakaļceļu, taču nometnes vietu nekad nesasniedza. Viņu telts un sasalušās mirstīgās atliekas tika atrastas gadu vēlāk, līdzās tām - ekpedīcijas vadītāja dienasgrāmata ar pēdējo , trīcošo un knapi salasāmo ierakstu "Žēl, bet šķiet, ka es vairs nevaru parakstīt. R. Skots. Dieva dēļ, uzmaniet mūsu cilvēkus."

Būda, ko skots un viņa komanda tik izmisīgi centās sasniegt, tika atrasta tikai 40 gadus vēlāk. Pilnībā ieraktu sniegā, to pasargājis mežonīgais aukstums. Uz galda vēl stāv Skota nenotiesātā vērša mēle un gadsimtu vecā tomātu mērce. Ja nu kādreiz nonāc šajā tālajā zemes nostūrī, droši nāc iekšā un cienājies!

Pamestā laboratorija Krievijā


Grupa Krievijas pilsētu pētnieku aizvadīja pavisam parastu dienu, līdz atklāja ko ļoti dīvainu – aizzīmogotu ēku, pilnu ar pamestu laboratorijas aprīkojumu un dīvainām stikla burkām. Kad pārsteigtie pētnieki notrauca no gadiem nekustinātajiem traukiem putekļus, tie ieraudzīja neko citu kā ... smadzenes.

To, cik sena ir laboratorija, kas atrodas netālu no Maskavas, nezina neviens, taču uz viena no galdiem atrasta bijušā PSRS prezidenta Mihaila Gorbačova fotogrāfija.

Neilgi pēc atklājuma publicēšanas, pētnieku mājas lapa ar visā tajā esošo informāciju tika dzēsta. Sagadīšanās? Var jau būt.

Voodoo tirgus

Lielākie kanibālu kapi pasaulē

Foto: stock.xchng

Doktors Bruno Boulestin un viņa komanda, pētot 7000 gadus vecā ciema Harxheim apkaimi, uzraka ko neparastu –vairāk kā 500 cilvēku kaulus. Karš, mēris vai masu traģēdijas upuri? Nebūt ne.

Ielūkojoties tuvāk, arheologu sapnis pārvērtās šausmās, kad uz kauliem atklājās koduma un griezuma pēdas. Lai gan citas zinātnieku grupas tiecas apgalvot, ka cilvēku sadalīšana bijis brutāls rituāls, tas neizskadro zobu nospiedumus uz kauliem. Nav apstrīdams acīmredzamais - aptuveni 7000 senā pagātnē Vācijas dienvidrietumos bija pilsēta, kuras iedzīvotāji vairāk līdzinājās zombijiem kā cilvēkiem.

Zemūdens masu kapi


Masu kapi zem ūdens? Laipni aicināts Jaungvinejā, kur starp koraļiem un eksotiskos toņos krāsotām zivtiņām peld arī cilvēku galvaskausi.

1944.gada februārī ASV jūras kara flore uzbruka Imperiālās Japānas armijai. Viena no iespaidīgākajām kaujām Klusajā okeānā atņēma dzīvību vairākiem tūkstošu kareivju, kas nogrima okeāna dibenā un tur dus vēl šodien – neskarti, gluži kā 70 gadus atpakaļ. Drosmīgie var ienirt nāves dzīlēs un aplūkot šo šausmu skatu savām acīm!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!