Foto: F64
Romantika parasti tiek saistīta ar vakariņām sveču gaismā vai došanos uz jūru, vērot saulrietu. Taču, kāpēc neatļauties vairāk un neapvienot saulrieta vērošanu ar gastronomiskām baudām? "Delfi Ceļojumi" piedāvā sešus pasaules labākos restorānus, kur vakariņojot varēsiet vērot arī skaistākos saulrietus un kurp, ekspertuprāt, ir vērts doties kaut pāri visai zemeslodei.

Pesta Lobster restorāns Džimabaranā, Bali


"Pesta Lobster" ir pludmales tipa restorāns, kurp var nonākt, brienot pa zeltainajām pludmales smiltīm. Restorāns piedāvā nobaudīt maltīti uz bambusa mola, tieši virs ūdens. Saule šeit nozūd jūras apvarsnī, tādēļ saulrieta pielietās vakariņas kļūst par maģisku notikumu. Papildus visam aizdegtas sveces, gaisā virmojoša mūzika un oficiants, kas liek justies kā vienīgajiem cilvēkiem uz pasaules.

Rock House Harbour salā, Bahamās


Klusā Harbour sala Bahamās ir iecienīts slavenību ceļojumu galamērķis. "Rock House" piedāvā brīnišķīgus, gardus ēdienus, kurus vari baudīt privātā mājiņā ar skatu uz okeānu vai pie rezervēta galdiņa britu kolonistu stilā iekārtotajās restorāna telpās. Restorāna firmas ēdiens ir vietējā akmens krabja spīles, pasniegtas ar japāņu ūdenszāļu salātiem. Ēdienu sortimentā ietilpst arī čīliešu jūras asaris sakē marinādē un uz vietas gatavots vaniļas pupiņu un meduš šūnu virpuļsaldējums.

LAGOON restorāns Bora Bora salā Taiti


Restorāna šefpavārs savu mīlestību pret vietējiem ēdieniem apvienojis ar Francijas un Āzijas iedvesmotu virtuvi. Maltīti noteikti papildinās elpu aizraujošs skats, kas atgādina paradīzi zemes virsū. Sāc ar rīsu sausiņiem tunča garoziņā vai foie gras brulē ar zemeņu un balzamiko ievārījumu, tad našķējies ar lēni gatavotu mēneszivi, trifeļu vinigretu un kartupeļu biezputru vai grillētu teļa fileju ar karamelizētiem ziedkāpostiem un pistāciju pesto.

Tugra restorāns Ciraganas pilī Stambulā


Ierodoties Ciraganas pils pirmajā stāvā, uzreiz sajutīsi Osmaņu impērijas senatnes dvesmu. Monumentālā celtne un skats uz Bosfora šaurumu liek justies kā rojalitātei, īpaši ar tik apetelīgu ēdienkarti – paipalu fileja, malta jēra muguriņa, dažādas liellopu filejas un brīvē augušas vistas, pasniegtas ar kūpinātu baklažānu biezeni, ceptu sarkano papriku, granātābolu un sarkano sīpolu salātiem vai zoss kebabs asāku izjūtu cienītājiem.

GB jumta dārza restorāns Grande Bretagne viesnīcā Atēnās


Grieķi ir izteikta nakts uzdzīves tauta un vakariņas bieži vien ietur vēlu pēc saules rieta, tādēļ saulriets tiek baudīts ar uzkodām un dzērieniem. Jumta dārza restorāns piedāvā sārtās rietošās saules apspīdētu neticami skaistu ainavu uz Akropoli. Restorāns piedāvā arī plašu vidusjūras uzkodu piedāvājumu – ceptas ķemmītes ar seleriju, fenheli un bumbieriem, astoņkāju terīni ar papriku, kūpinātiem baklažaniem un savvaļas oregano, neiztikt arī bez klasiskajiem Grieķu salātiem ar miežu sausiņiem, feta sieru un kaperiem.

Asiate restorāns The Mandarin Oriental viesnīcā Ņujorkā


Urbānās vides baudītāji novērtēs saulrietā ietērptās Ņujorkas augstceltnes un centrālparku. "Asiate" ir elegants restorāns iespaidīgā jaunuzceltā ēkā Manhetenā. Šefpavārs uztur restorānu augstākajā līmenī ar sezonas aktuālajām veltēm – vasaras kukurūzas velouté ar omāru vai Atlantijas paltusu un Sabajonas citrusu mērci. Kokteiļu saraksts ir tikpat radošs un izpildījums lielisks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!