Rudens ir viens no bagātīgākajiem mēnešiem ne tikai krāsu, bet arī garšu ziņā. Jau septembrī, dažas no Anglijas pilsētām uz pāris dienām pārtaps par nozīmīgākajiem garšas baudas centriem, tiks organizēti vairāki pasākumi un priekšnesumi, kas iepazīstinās festivālu apmeklētājus gan ar ēdienu, gan ar dzērienu kultūru.

Ja ir iespēja aizbraukt uz gleznaino rudens Angliju, tad noteikti ir vērts palutināt gan savu vēderu, gan acis ar gardām ēdienu un dzērienu degustācijām, kā arī apgūt noderīgas kulinārijas prasmes.

Abergeivenija Monmautšīrā

Velsas labākajā ēdiena festivālā varēs apskatīt 250 izstādes, piecās vietās, 50 pasākumus un Fringe festivālu, kurā varēs vērot mākslinieku priekšnesumus. Šogad būs skatāmas arī intriģējošas degustācijas. Viena no degustācijām būs "Asinis", kurā tiks vērsta uzmanība uz melno pudiņu un citiem asins produktiem, savukārt cita degustācija tiks veltīta Asiņainajai Mērijai. Pasākuma "Ēdiens staigā un pļāpā" ietvaros varēs tikties ar Magnusu Nilsonu, maza Zviedrijas arktiskā loka restorāniņa šefpavāru. Festivāls norisnās no 27.līdz 29.septembrim. Ieejas maksa: 6,50 angļu mārciņas.

Halal food Londonā

Pasaulē lielākais halal ēdienu šovs ar ēdieniem, kas iepazīstina ar musulmaņu dzērienu kultūru, jāpiemin, ka to dzērienos nav nevienas alkohola piles. Profesionāļi "miksokologi" demostrēs halal koketiļu jaukšanas prasmes. Britu šefpavāru slavenības - Master Chef uzverētāja Šelīna Permalo, Sairus Todivala un Žans Kristofs Novelli, sniegs ēdienu gatavošanas demonstrācijas. Pasākums ir paredzēts cilvēkime, kas ir novērtējuši halal ēdienus, tomēr festivāla tematika spēj arī piesaistīt ikvienu, kam interesē ēdiens. Pasākums norisināsies no 27.līdz 29.septembrim. Ieejas maksa: 20 angļu mārciņas.

Neatkarīgā alus konvencija Mančesterā

Pasākums aicina visus alus cienītājus. Aizmirstiet par konservatīvām tradīcijām, jo festivālā tiks demonstrētas jaunas un modernas prasmes. Pasākumā piedalīsies vairāki alus darinātāji no Lielbritānijas un citām valstīm, pilsētas ielās tirgos "ātros" ēdienus no "Guerilla Eats", pasākumā paredzēta arī dzīvā mūzika un dažādas uzstāšanās. Pasākums norisināsies no 10.līdz 13.oktobrim. Ieejas maksa: 6 angļu mārciņas.

Arundelas pilsēta Saseksas rietumos

Visā Arundelas pilsētā tiek rīkoti ar ēdienu saistīti notikumi. Pasākumi ir bez maksas un paredzēti arī ģimenes atpūtai. Pasākumā varēs izmēģināt prasmes iābolu sulas spiešanā, ēdiena gatavošanā uz ielām, tik rīkoti mazdārziņu un augļu dārzu apmeklējumi, kā arī varēs aplūkot maizes cepšanu virs uguns, cepšanas sacensības, slepeno vakariņu klubu un vietējo restorānu īpašo piedāvājumus. Savukārt pie jaunā Arundel pilsētas muzeja, varēs nogaršot ēdienu, kas gatavots pēc seno romiešu receptēm. Pasākums notiks no 19.līdz 20.oktobrim. Ieejas maksa: bez maksas.

Dartmauta Devonā

Dartmautā norisināsies īsts zivju fanu festivāls. Labi pazīstami Anglijas šefpavāri kā Mičš Tonks, Maks Hiks un Tomasins Miers demonstrēs savas prasmes. Jūras veltes būs pasākuma goda viešņas – zivju nakts, pusdienas no jūras veltēm un padomi zivju filēšanā, kūpināšanā un krabju izvēlē. Citos pasākumos būs iespēja apmeklēt pudiņa un pīrāga ielu ballīti, un "spageti operu". Pasākumā tiks atvērtas radošās darbnīcas, piemēram, ēdiena fotografēšanas nodarbība. Dzērienu pasākumi paredz Plumouth džina meistarklases un miksologu sesiju. Pasākuma norises laiks 25.-27.oktobris. Ieejas maksa: vairāki pasākumi būs bez maksas, tomēr dažiem pasākumiem būs jāiegādājas biļetes.

Veidojot rakstu, izmantoti "theguardian.com" publicētie materiāli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!