Foto: Publicitātes foto
Aizvadītajā vasarā Liepājas aktīvās atpūtas piedāvājumu klāsts papildinājies ar vairākiem jaunumiem - gan vietējiem iedzīvotājiem, gan viesiem ir iespējas aktīvi atpūsties un sportot ne tikai uz sauszemes, bet arī uz ūdens un gaisā, portālam "Delfi" ziņo Zane Gaile no Liepājas reģiona tūrisma informācijas centra.

Lai gan sevi pilnvērtīgi pieteicis rudens, daļu no jaunā aktīvās atpūtas piedāvājuma iespējams izmēģināt arī tagad. Lūk, piecas idejas aktīvai atpūtai Liepājas pusē:


Laivu noma 'Niknās laivas' - ērtam un bezrūpīgam piedzīvojumam uz ūdens

Foto: Publicitātes foto

Laivu noma "Niknās laivas" kopš vasaras liepājniekiem un pilsētas viesiem piedāvā komfortablu un "niknu" laivu nomu gan Liepājas ezerā un kanālā, gan Kurzemes upēs.

Laivotājiem pieejami pilnībā aprīkoti kajaki, lai būtu droši, ka laivu brauciens paliks atmiņā kā komfortabls un bezrūpīgs piedzīvojums.

Laivotāju ērtībām pieejami "Vista Expedition" kajaki ar regulējamiem mīkstiem sēdekļiem ar nolokāmu atzveltni, regulējamiem kāju balstiem, ergonomiskiem rokturiem nešanai, drenāžas korķi, iekšējiem peldspējas blokiem, integrētiem dzērienu turētājiem un viegli noslēdzamu mantu glabātuvi. Izklausās vēl ērtāk par mājas dīvānu, vai ne?

Papildu ērtībām laivotāji tiek nodrošināti ar sauso mantu maisiem, piepūšamu maku telefoniem un īpašām tiek piedāvāts iznomāt "GoPro Hero3 Black Edition" kameru, kas iemūžinās visus brauciena mirkļus.

Kā nokļūt starta vietā? Kur atstāt auto? Kā nokļūt atpakaļ pie tā? Arī par to "Niknās laivas" ir padomājušas, jo ērtais un uzticamais busiņš nogādās laivošanas sākumpunktā un pēc brauciena – pie laivotāju auto vai uz mājām.

Laivotāju ērtībām radīti konkrēti maršruti, kurus iespējams apskatīt mājas lapā www.niknaslaivas.lv, kur arī ir iespējams iepazīties ar plašāku piedāvājumu.

Ņemot vērā laivotāju pieprasījumu, "Niknās laivas" piedāvā Liepājas ezerā un kanālā iznomāt arī "Niknās" Pella airu laivas, kas īpaši piemērotas makšķerniekiem un ģimenēm ar bērniem.

Aktīvās atpūtas un veikborda parks 'BB wakepark' – šī gada jaunums kabeļa veikbordistiem un atpūtniekiem

Foto: Publicitātes foto

Vietējie jau pieraduši, ka Beberliņu ūdenstilpē Karostā, Liepājā tagad valda jauna rosība, jo kopš vasaras vidus te saimnieko aktīvās atpūtas un veikborda parks "BB wakepark", bet šī vieta aizvien ir jaunatklājums Liepājas viesiem, kurus pārsteidz stilīgā atpūtas vieta Karostā, priežu meža svaigais gaiss un lieliskais skats uz Beberliņu ūdenstilpes atsegto baltās smilts krastu.

Ja sākotnēji "BB wakepark" varēja izmantot kabeļa veikborda trasi, telšu vietas, tad tagad ir iespēja atpūsties arī "wake cafe". Īpaši iecienīta ir kafejnīcas terase, no kuras ērti vērot kabeļa veikbordistu treniņus vai paraugdemonstrējumus. Turklāt aktīvās atpūtas un veikborda parka "BB wakepark" vadītāja un 2012. gada Latvijas čempione kabeļa veikbordā Santa Vēvere vasaras nogalē veiksmīgi organizēja pirmās sacensības šajā sporta veidā. Tās guva labu atsaucību gan sportistu, gan skatītāju vidū, kas ir lielisks stimuls, lai gatavotos līdzīgu pasākumu organizēšanai nākamajā gadā, atzīst Vēvere.

Liepājas aktīvās atpūtas un veikborda parkā "BB wakepark" Beberliņu teritorijā mērķtiecīgi turpina attīstīt savu darbību, kā arī skolot jaunos braucējus. Kabeļa veikbordisti braucienā izmanto hidrotērpu, kā arī pēc treniņa ir iespēja sasildīties, dzerot tēju blakus esošajā "wake cafe". Tādējādi aktīvākie braucēji sporto vēl tagad un pēc ziemas trasē atgriezīsies noteikti jau aprīļa beigās, maijā.

"Esmu pārliecināta, ka Liepājā noteikti atradīsim aktīvus un talantīgus braucējus, kuri atkarībā no ieguldītā darba, talanta un drosmes, iespējams, pat nākamajā sezonā jau varētu startēt kabeļa veikborda sacensībās. Būtiskākā ir vēlme iemācīties ko jaunu!," pārliecināta Santa Vēvere.

Kabeļa veikbords ir plašs veikborda novirziens, kurā ar veikborda dēli, slīdot pa ūdens virsmu, par vilcējspēku izmanto kabeļtrosi. Gūt pirmās iemaņas kabeļa veikbordā ir salīdzinoši viegli, iesācējiem atpūtas un veikborda parka "BB wakepark" pieejama instruktores, 2012. gada Latvijas čempiones kabeļa veikbordā Santas Vēveres padomi un praktiska palīdzība.

Kabeļa veikborda trase Beberliņos, Liepājā darbojas no rīta līdz vēlam vakaram: "Daudzi atzinuši, ka pie mums ir laba izklaide – gan iesācējiem, gan profesionāļiem. Nākamgad aktīvās atpūtas un veikborda parkā plānojam vēl dažādākas aktivitātes, pasākumus. Noteikti būs vairāk tālāku ciemiņu, jo varam piedāvāt vienu no demokrātiskākajām nakšņošanas iespējām – uzcelt savu telti apsargātā teritorijā. Īpaši aktuāli mūsu telšu vietas ir tieši Liepājas lielāko vasaras pasākumu laikā, jo centrs ir salīdzinoši tuvu. Dažas ieceres saistām arī ar ziemu, kad piesnigušajos Beberliņos ir īpaši skaisti," stāsta Vēvere.

"BB wakepark" darba laiks ir katru dienu no pulksten 9.00 līdz 22.00. Kabeļa veikborda trases noma stundā izmaksā 20 latus (maksimāli par šo summu, savstarpēji mainoties, var sportot pieci cilvēki). Inventāra (veikborda dēļa, aizsargķiveres, hidrotērpa) nomas cena gan vienai personai, gan visai grupai - pieci lati stundā. Kontaktinformācija, lai rezervētu laiku, +371 28228013, www.bbwake.lv

Jura staļļos jauna atrakcija - gaisa trošu trases

Foto: Publicitātes foto

Tieši zirgi ir tie, kas nu jau 27 gadus zirgu mīļotājus pulcina "Jura staļļos", kuri atrodas tikai 10 kilometru attālumā no Liepājas - Grobiņā.

Šīs sezonas jaunums – gaisa trošu atrakcijas! Tagad Jura staļļos iespējams ne tikai aktīvi atpūsties zirga mugurā vai, spēlējot dažādas sporta spēles uz zemes, bet arī izmēģināt savus spēkus gaisa atrakciju parkā.

Domājot par to, lai interesanti būtu gan pašiem mazākajiem, gan pieaugušajiem, izveidotas divas trases. "Vienradža trase", kura paredzēta bērniem, kuriem augums vai vecums vēl liedz doties lielajā trasē. Trase veidota nelielā augstumā virs zemes, lai vecāki nepieciešamības gadījumā varētu pavadīt un iedrošināt savas atvases. Trases pēdējā posmā mazie piedzīvojumu meklētāji var atpūsties jaukā, no koka veidotā "Vienradža mājiņā".

"Spārnotā zirga trase" paredzēta pieaugušajiem. Trase veidota 6-7 metru augstumā virs zemes, kokos izvietoti 7 dažādi šķēršļi un divi nobraucieni pa trosēm. Šajā trasē drīkst doties visi, kuru augums ir virs 150 cm. Katram piedzīvojumu meklētājam tiek izsniegta drošības sistēma un ķivere, kā arī instruktors sniedz nepieciešamo apmācību, lai ikviens šo trasi varētu iziet bez starpgadījumiem.

'Kites.lv' vēlas popularizēt kaitbordu Liepājā

Foto: Publicitātes foto

Kaitbords ir samērā jauns sporta veids, tadēļ daļa sabiedrības vēl joprojām brīnās par to. Ar šo aizraujošo sporta veidu var nodarboties visu gadu, neatkarīgi no laika apstākļiem. Vienīgais nosacījums ir vējš. Liepāja, kā jau visiem labi zināms, ir pilsēta, kurā piedzimst vējš. Un ir skaidrs, kādēļ kaitbords gūst arvien lielāku atsaucību tieši te.

Kaitborda kluba "Kites.lv" mērķis ir popularizēt kaitborda attīstību Liepājā, kā arī visā Latvijas teritorijā. Rūpēties par to, lai vienmēr būtu vietas, kur nodarboties ar kaitbordu, tajā pat laikā netraucējot citus; nodrošināt kaitot gribētājus ar visu nepieciešamo informāciju, iespējām apgūt vajadzīgās prasmes, kā arī palīdzēt ar pareiza inventāra izvēli. "Darot to, mēs ceram panākt, ka cilvēki ne tikai atpazīs un priecāsies par kaitbordu, bet, kas zin, kādā jaukā dienā arī piebiedrosies mūsu pagaidām nelielajai kaitbordistu saimei," skaidro "Kites.lv" aktīvisti.

Grobiņas veikparks: vasarā veiko, ziemā - snovo!


Kopš maija beigām testa režīmā Uz Ālandes upes Grobiņā darbojas kabeļa veikparks. Vaicāts, kāpēc tieši Grobiņa un Ālandes upīte izraudzīta kā piemērotākā vieta veikparka ierīkošanai, trases saimnieks J.Smilgainis skaidro, ka to noteicis attālums no viena upes krasta līdz otram. "Tuvākajā apkārtnē tas ir platākais," viņš saka. Atrast Liepājā piemērotu vietu nav izdevies. Bijusi doma par Liepājas ezeru, taču dažādu apstākļu dēļ tā atmesta. Turklāt ļoti pretimnākoša attieksme bijusi no Grobiņas novada pašvaldības vadības, kurai prezentētā ideja iepatikusies.

Atšķirībā no klasiskā veikborda kabeļu veikbordā netiek izmantota laiva, tās vietā ir lineārās trošu sistēmas iekārta, kas nostiprināta vairākus metrus virs ūdens. Ar laiku Grobiņas veikparkā plānots uzstādīt konstrukcijas – tramplīnus, slīdvirsmas, pa kurām bezbailīgākie varēs izpildīt daudz vairāk interesantu un dinamisku triku.
Veikparkā miers nevaldīs arī ziemā. "Šajā pusē kalnu nav. Stabus skrūvēsim nost un uzstādīsim tepat pļavā. Tā ka varēs snovot. Princips saglabāsies, tikai viss notiks uz cietas virsmas."

Vieni no regulārajiem klientiem varētu būt tieši jūras viļņu vagotāji – tie, kas nodarbojas ar kaitbordu. Un ne tikai dienās, kad nav vēja. "Taču ar jūru un vēju nekonkurēju, drīzāk viens otru papildinām," smaidot par savu ierīkoto atpūtas vietu stāsta Smilgainis.

Arī kaitbordisti priecājas par ierīkoto veikparku, jo kabeļu veikbords ir radniecisks kaitbordam. Ļoti iespējams, ka, pateicoties izveidotajam veikparkam, Liepājas pusē pieaugs kaitbordistu skaits Smilgainis piekrīt, ka, skatoties no malas, cilvēku varētu pārņemt šaubas, vai maz varu kaut ko tādu var izdarīt. "Jā, ir kas netic. Bet skaties, ka jau pēc pusstundas var trases galā bez problēmām apgriezties. Tādēļ arī mūsu moto skan: "Uzdrošinies, tu vari vairāk!"".

Trasē var braukt kā ar veikborda dēli un ūdensslēpēm, tā arī ar gumijas pūsli, tikai jānomaina sakabe. Inventārs un hidrotērps tiek piedāvāts nomā. Tā kā atrakcijas paredzētas ne tikai pieaugušajiem, bet arī bērniem, īpaši padomāts par drošības pasākumiem. Braucēji tiek apgādāti ar glābšanas vestēm, iesācējiem jālieto arī aizsargķivere.

Veikparka izveide ir tapšanas posmā. Nākotnes ieceres ir lielas: terase un vasaras kafejnīca, lai interesenti varētu ērtāk baudīt notiekošo. Bet pirmais solis ir sperts, un nu varam novēlēt veiksmi!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!