Foto: DELFI

Japānā atvērusies tūrisma kompānija, kas apkalpos mīksto rotaļļietu ceļojumus, vēstī izdevums "Japan Daily Press". Saskaņā ar kompānijas oficiālās mājas lapas cenrādi, mīkstās rotaļlietas ceļojums tās īpašniekam izmaksās apmēram 35-55 dolārus.

Šobrīd pieejami trīs tūrisma maršruti - SPA ceļojums uz karstajiem avotiem, kas izmaksās 55 dolārus, ekskursija uz Tokiju ( 45 dolāri) un Noslēpumainā tūre (35 dolāri), kuras aprakstā teikts, ka "līdz pēdējam brīdī jūs nezināsiet, kurp vedīs ceļojums".

Šis pakalpojums paredzēts galvenokārt tiem rotaļlietu īpašniekiem, kas paši kaut kādu iemeslu dēļ nevar atļauties ceļot. Rotaļlietu ceļojumu idejas autors Sonoe Azuma sniedz mīksto mantu - lācīšu un citi dzīvnieku saimniekiem - iespēju vērot savus "mājdzīvniekus", saņemot fotogrāfijas no rotaļlietu "brīvdienām". Saskaņā ar autora domām, tas varētu palīdzēt īpašniekiem justies iesaistītiem un līdzdalīgiem rotaļlietas braucienā.

Saskaņā ar izdevuma "Metro" sniegto informāciju - kāda 51 gadus veca sieviete, kas vēlējās palikt anonīma, stāstīja vietējiem reportieriem, ka viņai pašai nav iespējams apceļot pasauli. Viņai ir slimība, kas neļauj pārvietoties uz savām kājām. Vērojot savu plīša mīluļu ceļojumus, viņa spējusi rast spēku, lai dotos uz slimnīcu. Tur izdevies panākt, ka sieviete piecēlusies kājās.  "Es vēlos apmeklēt visas vietas, kur savos ceļojumos pabijuši mani mīluļi," stāstījusi sieviete.

Vēl 2010.gadā Čehijā tika atvērta tūrisma aģentūra, kas mīkstajām mantām piedāvā ekskursijas pa Prāgu. Īpašnieks katru dienu saņem e-pastu ar ziņu par to, kur konkrētajā dienā rotaļlieta pabijusi un ko "redzējusi". Šāda ceļojuma izmaksas - 90 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!