Foto: Kadrs no video
Amerikas pilsētā Pikajunā, kas atrodas Misisipi štatā, vietējie iedzīvotāji pamanījuši kādu ļoti neparastu būtni, kas izskatoties gluži kā leģendārais briesmonis čupakabra.

Kā vēsta ārvalstu mediji, ērmoto būtni pamanījusi Dženifera Vaitfilda, kura kopā ar savu 11 gadus veco dēlu bija devusies pastaigā. Briesmoni viņi bija ievērojuši netālu no savām mājām un pat paguvuši to nofilmēt.

"Ja patiesi eksistētu suns-zombijs, tad tas izskatītos tieši tā," televīzijai WLOX stāstījusi baisās parādības aculieciniece, kuras dēls ir pilnīgi pārliecināts, ka redzētā būtne ir čupakabra.

Tiesa, tuvējā apkaimē klīstot arī citas leģendas - kāda sieviete pieļāvusi, ka tas varētu būt sniega cilvēka suns. Šo versiju gan krietni neticamāku padara fakts, ka to izdomājis sievietes tēvs, kurš ir gluži vai apsēsts ar sniega cilvēka meklējumiem.

Vietējās varas institūcijas satrauktos iedzīvotājus mēģina nomierināt, paziņojot, ka pa apkaimi klīstošais ērms, iespējams, ir koijots, kurš cieš no kādas nelāgas ādas slimības un gluži vienkārši palicis bez kažociņa, tāpēc izskatās pēc briesmoņa.

Tāpat Pikajunas iedzīvotāji līdz tālākai apstākļu noskaidrošanai tiek brīdināti netuvoties dzīvniekam, jo kaite var būt lipīga.

Jau vēstīts, ka čupakabra ir mītiska būtne, kas saskaņā ar leģendu nogalina dzīvniekus un izsūc tiem asinis.

Par čupakabru pasaule pirmoreiz uzzināja tālajā 1995. gadā, kad nezvērs sāka uzbrukt mājlopiem Puertoriko salas kalnos. Briesmonis nogalināja visus lopus ap Kanovanasas pilsētiņu, izdzerdams to asinis caur divām mazām, vampīra kodumam līdzīgām brūcēm.

Līdz ar to arī pats čupakabras vārds radies no spāņu valodas - "chupar" nozīmē sūkt, bet "cabra" - kaza, un kopš tā laika šajā vārdā tiek dēvēts ne viens vien neparasts dzīvnieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!