Visā pasaulē novembris tiek dēvēts par ūsu audzēšanas mēnesi jeb Movember - šīs akcijas mērķis ir pievērst sabiedrības uzmanību vīriešu veselības problēmām. Visai pārdrošā veidā šajā kustībā iesaistījušās trīs francūzietes, kuras devās Parīzes ielās, lai aiztiktu svešu vīriešu daiktus.

Šīs neikdienišķās izdarības sarīkoja franču uzņēmums Merci Handy, kurš ražo roku dezinfekcijas līdzekļus. Talkā tika ņemtas trīs sievietes, kuru uzdevums bija uz ielas sastaptiem svešiniekiem iegrābties kājstarpē.

Protams, lielākoties vīriešu sejās raisījās neizpratne un pamatīgs pārsteigums, taču sievietes šajā akcijā iesaistījās cēlu mērķu vārdā - katrs "grābiens" tika atalgots ar 10 eiro.

Kopumā sievietēm izdevās pataustīt 43 daiktus un nopelnīt 430 eiro, ko vēlāk ziedot veselības aprūpes iestādēm, kuras aktīvi iesaistījušās cīņā ar prostatas vēzi, kā arī cenšas informēt sabiedrību par šo bīstamo kaiti.

Kā zināms, novembrī visā pasaulē īpaša vērība tiek pievērsta vīriešu veselībai, taču oktobris tiek dēvēts par "krūšu veselības mēnesi", kura ietvaros šogad vairāki puiši izveidoja līdzīgu akciju kā Merci Handy, taču daiktu aizskaršanas vietā jaunieši skūpstīja sieviešu krūtis, lai nopelnītu naudiņu, ko vēlāk ziedot pretvēža kustībai.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!