Foto: Reuters/Scanpix
Ķīniešu ārstiem nācies veikt visai neparastu operāciju – kādam pacientam īstajā vietā bija jāpiešuj roka, kas veselu mēnesi bija piestiprināta pie potītes.

Kā vēsta vietējie mediji, 10. novembrī Sjao Veja labā roka tika norauta nelaimes gadījumā darbavietā - viņa roka iesprūda kādā rūpnīcas mašīnā un dažu sekunžu laikā gandrīz pilnībā tika sadragāta.

Pēc tam, kad vīrietis tika atbrīvots no mašīnas "apskāvieniem", viņu strauji nogādāja Čangdas pilsētas slimnīcā, bet ārsti viņam teica, ka roku glābt neizdosies. Tomēr viņi ieteica doties uz rajona slimnīcu, kur, iespējams, varēšot palīdzēt.

"Es vēl esmu jauns, un man ir grūti savu dzīvi iedomāties bez labās rokas," vēlāk stāstīja Sjao, kuru kolēģi uzreiz aizveda uz rajona slimnīcu, kas atradās septiņu stundu braucienā no viņa pilsētas.

Mediķi teica, ka roku glābt varētu, taču ne uzreiz, tāpēc viņi ķērās pie neparastas metodes - nocirsto plaukstu sarežģītā operācijā piestiprināja pie Sjao potītes.

"Tā bija ārkārtīgi smaga trauma. Sjao roka bija ne tikai nogriezta, bet bija sadragāti arī vairāki kauli. Mums bija Sjao rokai jādod laiks, lai tā varētu atkopties, bet tikai tad piešūt atpakaļ īstajā vietā," stāstīja viens no ārstiem.

Rezultātā Sjao veselu mēnesi nodzīvoja ar pie potītes piešūtu plaukstu, bet operācija, kuras laikā roka tika piestiprināta tai paredzētajā vietā, pēc mediķu vārdiem, bijusi veiksmīga, tāpēc Sjao roka turpmāk darbosies kā iepriekš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!