Valstiski svarīgi notikumi un lēmumi, kas sabiedrībā radījuši diskusiju vētru, nereti kļūst par pamatu anekdotēm un jociņiem. Arī pāriešana uz eiro nav izņēmums – joprojām tiek lauzti šķēpi, kura valūta labāka. Plūkšanos pamanījuši arī interneta asprāši, kuri par to visu nolēmuši paironizēt.

Sava veida kulta statusu tīmekļa jokdaru vidū izpelnījusies 2004. gada filmas Sakāve (Downfall), kas vēsta par nacistiskās Vācijas līdera Ādolfa Hitlera dzīves pēdējām divpadsmit dienām, epizode, kurā fīrers izgāž dusmas uz saviem padotajiem.

Interneta dzīlēs atrodams vesels lērums video, kuros filmas kadri papildināti ar asprātīgiem subtitriem par dažādām tēmām, un tagad Hitlera dusmu izvirduma ainiņa papildināta ar asprātīgu tulkojumu par to, kā fīrers varētu reaģēt, uzzinot, ka Latvijā vairs nevar norēķināties ar latiem.

Jokdaru veidotajā klipā vislielāko sašutumu Hitleram raisa fakts, ka viņš jau desmit gadus krājis lata jubilejas monētas, bet tagad tas viss esot "kaķim zem astes", turklāt, viņš savai kolekcijai vēl neesot paguvis pievienot vienlatniekus ar skudras un stārķa attēlu.

Fīrers ir arī šokēts, ka, lai Latvijā ieviestu reihsmarkas un rubļus, šajā zemē vajadzēja ievest tankus un karaspēku, bet "eiro atnāca tāpat". Pēc Hitlera domām, visā Eiropā vajadzētu norēķināties tikai ar latiem.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!