Foto: Publicitātes foto
Zemūdenes vienmēr bijušas gigantiskas mašīnas, kas saistās ar militāro darbību, taču tagad ikviens turīgs cilvēks var nopirkt pats savu individuālo zemūdeni, ar kuru var burtiski "lidot" zem ūdens.

Šādu izgudrojumu prezentējusi Kalifornijā bāzētā kompānija "Hawkes Ocean Technologies", kas konstruējusi divvietīgu spārnotu zemūdeni, ar kuru var doties neaizmirstamos piedzīvojumos zem ūdens.

Kā stāsta izstrādātāji, "DeepFlight Super Falcon" zemūdene "gluži kā valis" viegli ienirst dzelmē, var peldēt starp jūras dzīvniekiem, ir ērti manevrējama un pat zem ūdens var apmest "kūleni".

"Tā ir kā lidmašīna ar pretēji apgrieztiem spārniem. Pārvietojoties šķiet, ka jūs lidojat pa gaisu, lai gan patiesībā lidojat zem ūdens," zemūdeni piesaka kompānijas dibinātājs Greiems Haukss.

"Tā varbūt arī izskatās pēc Džeimsa Bonda kaujas mašīnas, taču patiesībā tā ir ārkārtīgi stabila un droša," saka Haukss.

Zemūdens ir 6,4 metrus gara, bet spārnu vēziens sasniedz 2,7 metrus. Atkarībā no konfigurācijas tā var pārvadāt divus vai trīs pasažierus un ienirt līdz pat 120 metru dziļumam.

Šis tehnoloģijas brīnums mazumtirdzniecībā maksā 1,7 miljonus dolāru, un kompānija lepojas ar saviem prominentajiem pircējiem - nesen šādu zemūdeni esot iegādājies "Virgin" šefs Ričards Brensons.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!