Foto: AFP/Scanpix
Situācija Sarkanās jūras kūrortos, kas atrodas 500 km attālumā no Kairas, ir stabila un atpūtai labvēlīga, vēstī informācija Latvijas Ārlietu ministrijas (ĀM) mājas lapā. Tomēr ĀM stingri aicina Latvijas valstspiederīgos ievērot piesardzību un atturēties no ceļošanas pārējā valsts teritorijā.

"Situācija Sarkanās jūras kūrortos, kas atrodas 500 km attālumā no Kairas, ir stabila un atpūtai labvēlīga. Stingri aicinām Latvijas valstspiederīgos, kuri nolēmuši doties tūrisma ceļojumā uz Šarm eš Šeihu, Hurgadu, Dahabu vai Tabu, uzturēties kūrortos, ievērot piesardzību un atturēties no ceļošanas pārējā valsts teritorijā, jo īpaši ņemot vērā 16. februārī Sīnāja pussalas dienviddaļā pie Izraēlas robežas notikušo teroristu uzbrukumu tūristu autobusam, kurā tika nogalināti un ievainoti ārvalstu tūristi," - vēstī informācija Latvijas Ārlietu ministrijas mājas lapā.

Ārlietu ministrija aicina izvērtēt nepieciešamību apmeklēt Kairu, Aleksandriju, kā arī iesaka neapmeklēt citas Ēģiptes lielākās pilsētas pie Suecas kanāla un Nīlas. Sīnāja pussalā ĀM aicina atturēties no ekskursijām uz Svētās Katrīnas klosteri un neceļot uz pussalas ziemeļdaļu, īpaši teritoriju, kas atrodas Ēģiptes - Izraēlas robežas tuvumā. Ceļojot uz Luksoru un Asuānu, Ārlietu ministrija stingri iesaka neizmantot autotransportu un vilcienu. Var ceļot ar kuģi no Nassera ezera līdz Abu Simbelai.

Ceļotājus, kuri jau atrodas Ēģiptē, ĀM aicina pastāvīgi ievērot piesardzību un sekot līdzi jaunākajai informācijai Ārlietu ministrijas mājas lapā un plašsaziņas līdzekļos, kā arī tūroperatoru un viesnīcu sniegtajai aktuālajai informācijai.

Vadošais tūroperators Baltijas valstīs "Novatours", balstoties uz izskanējušo informāciju par notikušo starpgadījumu pie Izraēlas robežas, aicina ceļotājus saglabāt mieru - "Situācija tūristu iecīnītākajos kūrortos, kas atrodas pie Sarkanās jūras, ir stabila. Vienlaikus saskaņā ar Latvijas Republikas Ārlietu ministrijas (AM) pausto viedokli, ieteicams ievērot drošības noteikumus tajos kūrortos, kuri atrodas Ēģiptes - Izraēlas robežas tuvumā".

"Rūpīgi sekojam līdzi ne tikai tam, lai mūsu klienti justos droši un pasargāti, bet vienlaikus ievērojam mūsu valsts atbildīgo institūciju, šoreiz Ārlietu ministrijas, pausto viedokli un ieteikumus. Tieši balstoties uz to, dažas ekskursijas esam uz laiku ierobežojuši, kaut nesaskatām nekādus draudus. Tas ir saskaņā ar mūsu kompānijas darbības ētikas principiem," norādījis "Novatours" vadītājs Latvijā Leonīds Močenovs.

Močenovs uzsvēris - domājot par savu klientu drošību, "Novatours" klientiem Šarm eš Šeiha visas ekskursijas ir atceltas, bet Hurgadā būs pieejami safari un jūras ekskursijas - tās atrodas tuvu kūrortam, tādejādi neesot nepieciešamība tās ierobežot.

Atgādinām - Kopš 2011. gada janvāra revolūcijas Ēģiptē joprojām notiek pārmaiņas, kas atkārtoti ir izraisījušas demonstrācijas un vardarbīgus protestus. Komandanta stunda Ēģiptē ir atcelta, tomēr joprojām ir jārēķinās ar drošības pārbaudēm, galvenokārt tumšajā diennakts laikā.

Pēc 25. janvāra Revolūcijas gadadienas, kad atstādinātā prezidenta Mursi atbalstītāji aicināja uz demonstrācijām Kairā, Aleksandrijā un citās lielākajās Ēģiptes pilsētās, situācija ir stabilizējusies, tomēr atsevišķi incidenti – uzbrukumi policijas iecirkņiem, sprādzieni dažādos pilsētas rajonos vietās, kur pulcējas liels skaits cilvēku, joprojām notiek.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!