Foto: AFP/Scanpix
Riodežaneiro sācies karnevāls, ko uzskata par viskrāšņāko, visneprātīgāko, visseksīgāko un vispopulārāko karnevālu pasaulē!

Šajās dienās sambas skolas pulcējas parādē 720 metrus garajā Sambadromā, kur vairāku stundu garumā sajūsminātās publikas priekšā garām dodas 12 labāko sambas skolu dejotāji.

Katru skolu festivālā pārstāv trīs līdz pieci tūkstoši dalībnieku, kas sagatavojuši īpašus priekšnesumus un īpašus tērpus. Pasākuma uzvarētājs tiks nosaukts Pelnu trešdienā, lēmums jāpieņem 40 stingrajiem tiesnešiem, kas rūpīgi vēro katru priekšnesumu.

Katru gadu sambas skolas cenšas izdomāt ko jaunu un nebijušu. Šogad, piemēram, skola "Imperio da Tijuca" piedāvā deju ar āfrikāņu motīviem, "Sao Clemente" stāsta par dzīvi Rio graustu rajonos, bet "Imperatriz Leopoldinense" veltījusi savu iznācienu futbolam Brazīlijā un 2014. gada čempionātam, kas te norisināsies jūnijā.

Karnevāls sevī iemieso katolisko portugāļu ieceļotāju un Āfrikas vergu tradīciju sajaukumu un ir veids, kā cilvēki izpriecājas un izlādējas pirms 40 dienu ilgā Lielā gavēņa, kas beidzas ar nozīmīgākajiem katoļu svētkiem - Lieldienām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!