Foto: Reuters/Scanpix/LETA

"Rokenrola karalis" Elviss Preslijs (attēlā) miris nevis no narkotiku un medikamentu pārdozēšanas, bet viņa nāves iemesls, visticamāk, bijusi ģenētiska saslimšana.

Pie šādiem secinājumiem nonākusi zinātnieku grupa Marka Evansa vadībā, kura britu televīzijas kanālam Channel 4 gatavojusi dokumentālo raidījumu ciklu Dead Famous DNA (Mirušu slavenību DNS).

Eksperti izanalizējuši Elvisa matu šķipsnu, ko par diviem tūkstošiem dolāru nopirkuši no viņa bijušā friziera, un secinājuši, ka mūziķis kopš bērnības cietis no ģenētiskām saslimšanām - migrēnas, aptaukošanās, glaukomas un hipertrofētas kardiomiopātijas.

Pēdējā slimībā, pēc speciālistu vārdiem, vīriešiem parasti rodas 20 līdz 40 gadu vecumā un izraisa kreisā (daudz retāk - labā) sirds kambara sieniņu paplašināšanos.

"Daudzu gadu laikā Preslija priekšlaicīgajā nāvē tika vainots gan pats mūziķis, gan viņa ārsts. Tika uzskatīts, ka "karali" nogalināja pārēšanās vai narkotikas, bet jaunie dati liks pārskatīt viņa nāves apstākļus," raidījuma pieteikumā saka Evanss.

Raidījumu ciklā vēl tiks stāstītas jaunas nianses par Ādolfa Hitlera, Čārlza Darvina, Džona Kenedija, Napoleona, Marlona Brando, Merilinas Monro un karaļa Džordža III nāves apstākļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!