Foto: Publicitātes foto

Amerikāņu astronauts Stīvens Svansons, kurš atrodas Starptautiskajā kosmosa stacijā, Instagram profilā publiskojis pirmo kosmisko "selfiju", un Instagram pārstāvji apstiprinājuši, ka šī ir pirmā fotogrāfija vēsturē, kas "ielādēta" tieši no kosmosa.

"Atgriezos no SKS. Dzīve ir skaista," pie sava attēla pierakstījis astronauts, aiz kura muguras redzams okeāns un nelieli mākoņi.

Mediji jau paredz, ka drīzumā gaidāmas vēl daudzas fotogrāfijas, kas sociālajos tīklos tiks izplatītas tieši no Starptautiskās kosmosa stacijas vai pat atklāta kosmosa, un izsaka bažas, ka arī astronauti varētu būt apsēsti ar paštīksmināšanos.

Stīvens Rejs Svansons ir amerikāņu astronauts, kurš 2007. un 2009. gadā veicis divus lidojumus kosmosā, kopā tajos pavadot 26 diennaktis 15 stundas 42 minūtes un 25 sekundes.

2014. gada 25. martā Svansons atkal devās kosmosā, būdams Starptautiskās kosmosa stacijas 40. ekspedīcijas dalībnieks. Viņš ir apbalvots ar NASA medaļu "Par izciliem sasniegumiem".

Arī iepriekš kosmonauti ne reizi vien sevi fotografējuši darbībā, bet līdz šim visas viņu uzņemtās fotogrāfijas interneta sociālajos tīklos tikušas publicētas pēc viņu atgriešanās uz Zemes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!