Foto: Kadrs no video
Stefans Zoleiks (attēlā) no Slovākijas vairāk nekā desmit gadus bija dzīvojis ar milzīgu augoni pakaklē, bet tagad, pateicoties mediķu profesionalitātei, viņš beidzot no tā atbrīvots.

Kā ārvalstu medijiem pastāstījis Stefans, aptuveni sešus kilogramus smagais augonis - zemādas tauku veidojums, kuru izraisījusi retā Madelunga slimība, krietni apgrūtinājis viņa dzīvi.

"Ikviens atskatījās uz mani, un tas nebija patīkami. Tāpat tas mani traucēja katru reizi, kad mēģināju pagriezt galvu," sūkstījies vīrietis.

Lai gan ilgo gadu laikā Stefans jau bija samierinājies ar savu likteni, medicīnas attīstība tomēr beidzot ļāvusi viņam no gigantiskā augoņa atbrīvoties - operācija ilgusi piecas stundas, bet pēc tās gan mediķi, gan pacients bijuši apmierināti.

"Mēs noņēmām aptuveni sešus kilogramus tauku no pacienta sejas," skaidrojuši mediķi, bet pats Stefans priecājies, ka viņš beidzot var ar gandarījumu lūkoties spogulī, nejust sāpes un droši iet pa ielām, nesaskaroties ar izbrīnītiem vai šokētiem skatieniem.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!