Foto: stock.xchng
Daudzās pilsētās visā pasaulē atrodami īpaši kvartāli ar bāriem, klubiem un bordeļiem. Nereti tūristi cenšas izvairīties no šādām vietām, īpaši naktīs. Brazīlijas pilsētā Manausā viss iznācis citādi. Simtiem ārzemju futbola fanu spiesti apmesties "mīlas viesnīcās" sarkano lukturu rajonā, jo citviet brīvu viesnīcu vairs nav bijis.

Brazīlijā tā dēvētie "mīlas hoteļi" ir tradicionālas vietas, kur pāri meklē iespēju palikt vieni. Šajās viesnīcās parasti noteikta samaksa par stundām. Viesnīcas sola komfortu, higiēnu un kvalitāti. Šo viesnīcu regulārie klienti ir vietējie iedzīvotāji, cilvēki no apkārtējiem ciemiem un pilsētām, kā arī draiski noskaņoti tūristi. 

Piemēram, viesnīcā "Opcao"  Manausas pilsētā stundas likme ir 15 reāli (5 eiro, 6,7 dolāri), divas stundas maksās 20 reālus (6,6 eiro, 9 dolāri). Laikā no vakarā līdz 07:00 rītā cenas ir augstākas.

Pasaules kausa laikā viesnīca izdod tūristiem istabas par 250 reāliem diennaktī, ja tie apmetas vismaz uz trim naktīm. Šāda cenu politika ir piesaistījusi tūristus, kas bija attapušies pārāk vēlu, lai rezervētu sev vietas "pieklājīgās viesnīcās". Viesi ar "mīlas viesnīcu" piedāvāto servisu un apstākļiem esot visai apmierināti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!