Foto: Shutterstock
Nereti kārotais ārzemju ceļojums "apraujas", jo, izrādās, ka kontā nepietiek naudas ne lidmašīnas biļetei, ne nakšņošanai viesnīcā, kur nu vēl tad, ja gribētos doties ilgākā, pāris nedēļu vai pat mēnešu ceļojumā. Portāls "Leranist" nācis klajā ar asprātīgiem ierosinājumiem, kā ceļotgribētāji var doties iepazīt pasauli arī tad, ja viņiem šim mērķim nav pietiekami daudz naudas.

Apmaines ar mājokļiem


Foto: LETA

Apmainīšanos ar mājokļiem padarījusi slavena filma "Brīvdiena" ar Kameronu Diazu un Keitu Vinsletu galvenajās lomās. Galvenais priekšoteikums, lai šo iespēju izmantotu, protams, ir pesonīgais mājoklis. Ja tev tāds ir, tad internetā ir pieejamas vairākas lapas, kas piedāvā iespēju mājokļu īpašniekiem izvietot sludinājumus, lai savā starpā apmainītos ar dzīvesvietām. Lielākajā daļā vietņu būs jāmaksā par reģistrēšanos, taču tas pasargā no visādiem dīvaiņiem un ļaus sludinājumu paturēt gada ilgumā. Apmaiņas periods ar mājokļiem atkarīgs no abu bušu vajadzībām.

Dodies strādāt uz ekoloģisko saimniecību


Foto: Shutterstock

WWOOF ir tikai viena no organizācijām, kura palīdz tiem, kuri vēlas kā brīvprātīgie strādāt ekoloģiskajās saimniecībās visā pasaulē. Ļoti daudzi lauksaimnieki labprāt atver sava mājokļa durvis ceļotājiem, kuriem nav iebildumu pāris stundas dienā pastrādāt uz lauka. Ja palīdzēsiet viņiem arī mājas apkopšanas darbos, tad noteikti vara pretendēt uz bezmaksas maltītēm. Tas ir lielisks veids, kā pavadīt dažas dienas vai pat nedēļas kādas valsts laukos.

Kļūsti par mājsaimnieku


Foto: AP/Scanpix

Atrast šāda veida piedāvājumu ir patiešām ideāls variants ceļotājam, bet būs nepieciešams pieklājīgs CV un atsuaksmes. Kļūstot par mājsaimnieku iegūsi svešā pilsētā bezmaksas apmešanās vietu apmaiņā pret puķu laistīšanu, suņa staidzināšanu vai citu vienkāršu mājas darbu veikšanu. Turklāt tev būs pietiekami daudz brīvā laika, lai izpētītu pilsētu vai pat paceļotu.

Kļūsti par angļu valodas skolotāju


Foto: AFP/Scanpix

Angļu valodas mācīšana ir iespēja doties gandrīz uz jebkuru pasaules valsti, turklāt ļauj arī nedaudz nopelnīt. Ceļojot kā angļu valdos skolotājam ir iespēja iepazīt arī citus līdzīgi domājošos, pie tam lielākā daļa ceļojuma tēriņi tiks apmaksāti un turklāt skola maksās algu.

Kļūsti par gidu


Foto: AFP/Scanpix

Ja vēlies palikt vienā vietā ilgāku laiku, tad noderīgi ir iepazīt apkārtni un tās vēsturi un kļūt par ekskursiju gidu. Tūrisma biroji, hosteļi un tūroperatori ļoti labprāt nodarbina angliski runājošos ar zināšanām par vietējo apkārtni. Tev jābūt šarmantam un pašpārliecinātam, lai darbu iegūt, bet šis pavisam noteikti ir labs veids, kā segt visus sava ceļojuma izdevumus.

Sāc strādāt par stjuartu


Starptautisko pārvadājumu stjuarti bieži pavada nakti vai pat dienu svešā pilsētā. Tāpat arī saņem ievērojamas atlaides personiskajiem lidojumiem.

Kļūsti par brīvprātīgo

Kļūt par brīvprātīgo kādā no organizācijām arī ir viena lieliska iespēja, kā apceļot pasauli. Daļa no brīvprātīgo programmām nodrošina ne vien apmešanās vietu un ēdināšanu, bet arī nelielu kabatas naudu. Vērts apdomāt!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!