Ice Bucket Challenge jeb Ledus spaiņa izaicinājums pirms dažiem mēnešiem sākās kā nopietna amiotrofās laterālās sklerozes atbalsta akcija, taču drīz vien kļuva par masveida histēriju, kurā iesaistās aizvien vairāk idiotu.

Nepatīkams incidents noticis arī ar kādu 40 gadus vecu britu kundzīti Amandu Deiviju no Sautportas, kura savai mātei Irēnai palūgusi, lai tā viņai uz galvas izlej spaini ar ledus gabaliņiem.

Sacīts - darīts, taču Amanda uzreiz krita histērijā un sāka skriet, kur acis rāda. Rezultātā sieviete ieskrēja mājā, kur pakrita uz grīdas un salauza kaklu.

„Kā vēlāk uzzināju, es uz vairākām sekundēm pilnībā biju atslēgusies. Drīz vien man uz galvas parādījās ārprātīga izmēra puns, bet viss pakausis bija zili melns," vēlāk vietējiem medijiem stāstījusi sieviete.

Viņa aizbraukusi uz slimnīcu, kur mediķi konstatējuši kakla skriemeļu lūzumu, taču sievietei paveicies, jo gūtās traumas nav dzīvībai bīstamas un slimnīcā viņai nāksies pavadīt vien dažas dienas.

Slimnīcas personāls Amandai pastāstījis, ka viņa nebūt nav pirmais cilvēks, kas pēc „šokējošās" ledainā ūdens šalts ir lauzuši kaklu, taču Amanda, visticamāk, ir pirmā, kas nekautrējas izplatīt sava stulbuma video.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!