Foto: DELFI
Vairumam no mums dzīvē ir gadījies piedzīvot situācijas, kuras atceroties nāk smiekli (lielākoties gadījumos gan citiem) vai pārņem gluži pretējas emocijas, bet dažu dzīves smieklīgākie vai neveiklākie mirkļi pat pamanījušies kļūt par lokāla mēroga interneta sensācijām.

Lai gan internets ir neizsmeļama dīvainu video krātuve un starp tiem netrūkst arī Latvijā tapušu pērļu, DELFI Izklaide saviem lasītājiem atgādina tos varoņus, kuri savu video iemūžināto darbību, vārdu vai tautā iegūto apzīmējumu dēļ īpaši spilgti iespiedušies nācijas apziņā.


Neatsverams ieguldījums folklorā

Latvijas interneta varoņu godpilno vietu noteikti ir pelnījis par Huļi džeku dēvētais Rihards.

2012. gada 17. oktobra rītā Latvijā internetu "uzspridzināja" ainiņa no koju dzīves, kurā divi puiši mēģināja noskaidrot vienu no studentu dzīves fundamentālākajiem jautājumiem - huļi bļoda trīs reizes nedēļā ir netīra.

Lai gan šis konflikts un tā nonākšana internetā latviešu tautai deva jau par folkloru kļuvušo teicienu "Huļi bļoda netīra?", notikušais arī krietni pabojāja Riharda dzīvi - kamēr viņa biedru intervēja žurnāls IR, pašu Rihardu izmeta no kojām, un par to, kā tagad iegrozījusies viņa dzīve, ziņu nav.

Troljebusa pasažieru sapnis – Juta

Pirms trim gadiem globālajā tīmeklī nonāca īpaši sprigans video - tajā bija iemūžināts studentes Jutas vēlīnais brauciens trolejbusā, ko pārējiem pasažieriem daudz jautrāku darīja vingrās meitenes deju priekšnesums.

Pašauj vaļā un noturies kājās!

Kad tauta bija no sirds izpriecājusies par "huļi bļodiņa netīra" varoni Rihardu un viņa likstām, globālajā tīmeklī nonāca video ar Naurīti - enerģiski dejojošu puisi, kurš piedzīvo neveiksmi, pēc saucieniem "Pašauj vaļā!" palecoties un nokrītot.

Tiesa, teiciens "Pašauj vaļā!", kura potenciālu nevar apstrīdēt, tautā netiek lietots tik bieži kā bļodas konfliktā izmantotais, tomēr ir cilvēki, kuri mēdz šādi uzmundrināt un iedvesmot sevi vai citus.

Ar dibenu pa 'kapotu' – Ely

Šī gada pavasarī ikgadējās izstādes Auto 2014 apmeklētāju uzmanību piesaistīja ne tikai spēkratu jaunumi un citas tehniskas detaļas, bet arī meitenes, no kurām vislielāko uzmanību pamanījās izpelnīties lunkanā Ely.

Apmeklētāju simpātijas viņa iemantoja ne tikai ar savu aizrautīgo dejošanu, bet arī draudzīgo raksturu - meitene labprāt vēlējās papļāpāt vai nofotografēties kopā ar garāmgājējiem.

Ja sit, tad sit līdz galam – Kazruņģis

Mūsdienās reti kura nodarbe netiek filmēta, bet dažreiz nofilmētajam būtu jāpaliek mobilajos tālruņos vai kamerās, nevis jānonāk tīmeklī.

Tam noteikti varētu piekrist par Kazruņga Sitēju tautā nodēvētais Ervīns, kurš bija piedalījies auto demolēšanā nelegālā dragreisa sezonas atklāšanas pasākumā Kazruņģis 2014. Arī šajā gadījumā puisis par negaidīti iegūto popularitāti pārlieku laimīgs vis nebija.

Kā saķert pip*eļtrīci

Šovasar interneta lietotājus Latvijā iepriecināja sadzīviska ainiņa starppilsētu autobusā, kurā izskanēja episkā frāze par "pi*eļtrīces" saķeršanu, kas šur tur kļuvusi par gana populāru teicienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!