Foto: AFP/Scanpix

Aizraušanās ar tā sauktajiem "selfijiem" ir bīstama ne tikai nestabilai psihei, bet arī veselībai, tāpēc Federālais Krievijas patērētāju tiesību aizsardzības dienests (Роспотребнадзор) grupu pašportretus iekļāvis bīstamo nodarbju sarakstā.

Pēc dienesta speciālistu vārdiem, "selfiju" uzņemšana var draudēt ar pedikulozi - ādas un tās derivatīvu saslimšanu, ko izraisa parazitējošās galvas utis.

Izrādās, ka, neraugoties uz mūsdienu sabiedrības komfortablajiem dzīves apstākļiem, kad ir pieejams liels daudzums personīgās higiēnas līdzekļu, cilvēki bieži vien cieš no tādas problēmas kā utis.

Eksperti ir pārliecināti, ka pedikulozes izplatības iemesls jauniešu vidū bieži vien ir tieši "selfiji" - lai uzņemtu grupas pašportretus, cilvēku bariņš saspiež kopā galvas, bet tieši tajā brīdī notiek parazītu pārceļošana no galvas un galvu.

"Lai cik dīvaini tas neizklausītos, mūsdienās pedikuloze bērniem un pusaudžiem attīstās neatkarīgi no viņu sociālā stāvokļa sabiedrībā," teikts dienesta paziņojumā.

Viduslaiki, kad utis tika uzskatītas par "Dieva pērlītēm", jo tās pārnēsāja "kristīgās asinis", dažās pasaules daļās ir pagājuši, un arī utis vairs neizpelnās tik glaimojošus epitetus, tomēr tas nenozīmē, ka tās kļuvušas mazāk bīstamas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!