Foto: Kadrs no video
Kāds norvēģu vikārs nolēmis iesaistīties cīņā, lai panāktu reklāmas rullīša aizliegšanu – video, kas tapis, popularizējot mazuļu kristīšanu, izpelnījies baznīctēva sašutumu.

Atsevišķos Norvēģijas kinoteātros nesen sākuši demonstrēt 30 sekunžu garu video, kurā galvenajā lomā iejuties purkšķinošs zīdainis. Neparastais video ne pa jokam sakaitinājis Stavangeras vikāru Helgi Helhesenu, kurš pieprasījis šo reklāmu aizliegt.

Kā vēsta ārvalstu medji, vikārs ir pārliecināts, ka šis video ir pats sliktākais iespējamais veids, kā sabiedrību informēt par kristību rituālu.

Tiesa, video veidotāji no reliģiskās organizācijas Aksjon DAP ir pārliecināti, ka reklāma nekādu ļaunu nevar nodarīt un tā ir svētīga, bet vikāru tas nav pārliecinājis - viņš paudis viedokli, ka tas, kurš ko tādu izdomājis, ir zaudējis prātu.

"Kāds ir pilnībā zaudējis prātu. Es uzskatu, ka tas ir apvainojums baznīcai tādai, kādu mēs to cenšamies saglabāt," savās pārdomās dalījies vikārs.

Norvēģijā domas par reklāmas rullīti dalās - kamēr vieni sliecas piekrist vikāra nosodošajam viedoklim, ir arī tādi, kuri uzskata, ka senas tradīcijas ir jāatdzīvina ar mūsdienīgām metodēm, lai tās kļūtu labāk saprotamas un pieņemamas arī jaunajai paaudzei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!