Foto: Publicitātes attēli

Nākotnē lidmašīnu saloni varētu izskatīties pilnīgi citādi, ja tajos tiks ieviestas jaunās kapsulveida sēdvietas. Šādu lidmašīnas salona dizaina 3D paraugu izstrādājusi Londonā bāzētā firma "Factorydesign" un to kā perspektīvu jau novērtējuši eksperti.

Jaunais "Air Lair" dizains paredz, ka katra vieta ir atdalīta ar tādu kā kapsulu vai kūniņu, kuras izvietotas lidmašīnas salonā viena virs otras kā "medus šūnas". Šāds prototips radīts uzņēmumam "Zodiac Seats", kas piedāvā pirmās un biznesa klases lidojumus. 

Jaunā dizaina sēdvietas varētu patikt tiem pasažieriem, kas vēlas ceļot netraucēti un esot pēc iespējas mazākā saskarsmē ar citiem pasažieriem, portālam skift.com stāstījis Adams Vaits, "Factorydesign" direktors.

"[Zodiac] vēlējās, lai radām kaut ko neordināru, kaut ko pilnīgi jaunu. Tajā pašā laikā zinājām, ka vēlamies ko tādu, kas ļautu maksimāli izmantot doto telpu," teica Vaits. 

Viņš arī noraidījis bažas, ka šādās sēdvietās būs grūti iekāpt, salīdzinot to ar iekāpšanu lielā apvidus automašīnā, tomēr atzīstot, ka šādas sēdvietas nebūs piemērotas pasažieriem ar pārvietošanās grūtībām. Krēsli būšot piemēroti gan sēdēšanai, gan gulēšanai.

Dizaineri arī ierosinājuši, ka pasažierus uz klāja vajadzētu grupēt vēl citos veidos, vadoties pēc to vajadzībām, nevis tikai ekonomiskajā, biznesa un pirmajā klasē, raksta The Telegraph. Šāds piedāvājums ļautu vairāk pasažieriem izbaudīt ērtāku lidojumu, teicis Vaits. Jaunais sēdvietu dizains esot piemērots tikai tiem, kas vēlas ceļot mierā un klusumā vieni paši, bet esot arī tādi, kas grib kontaktēties ar citiem, tādēļ viņiem būtu nepieciešama cita zona lidmašīnas salonā.

Jāsaka gan, ka pašlaik vēl nav konkrētu plānu, kad "Air Lair" sēdvietas varētu tikt ieviestas kādā gaisa kuģī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!