Foto: F64

Latvijas nacionālā aviokompānija airBaltic oktobrī sasniegusi augstāko ielidošanas punktualitātes rādītāju starp zemo cenu aviokompānijām. Šo atzinumu snieguši FlightStats analītiķi, kuri apkopo un analizē punktualitātes rādītājus par teju 150 000 reisiem, ko ik dienu visā pasaulē veic tūkstošiem aviokompāniju.

airBaltic oktobrī sasniegusi punktualitātes rādītāju 95,26%, kas nozīmē, ka 95 no 100 airBaltic reisiem savu galamērķi sasnieguši precīzi noteiktajā laikā vai vēl ātrāk. Otrajā vietā šajā kategorijā pēc punktualitātes rādītājiem bijusi vācu zemo cenu aviokompānija Germanwings ar 93,32% precīzu lidojumu, bet trešajā – Tigerair Singapure ar 91,73% laikā notikušu lidojumu.

Interesanti, ka, piemēram, divām Ķīnas aviokompānijām šis rādītajs bija zem 50%, tātad kavēts katrs otrais reiss – West Air (laikā ielidoja 45,93%) un Beijing Capital Airlines(laikā – 48,35%).
Kategorijā "Global airlines" par precīzāko atzīta aviokompānija Iberia ar 90,05% laikā veiktu lidojumu, bet no lielajām aviokompānijām Eiropā precīzākā bijusi Finnair ar 93, 86% precīzi veiktiem lidojumiem.

airBaltic bija pirmā aviokompānija Eiropā, kas 2009. gadā ieviesa laicīgas ielidošanas garantiju. Šī apdrošināšana piedāvā papildu ieguvumus tajos retajos gadījumos, kad aizkavēšanās ir notikusi.

airBaltic nodrošina tiešos lidojumus no Rīgas uz 60 galamērķiem. AIR Baltic Corporation ir akciju sabiedrība, kas dibināta 1995. gadā. Galvenais akcionārs ir Latvijas valsts ar 99.8% akciju. airBaltic flotē ir 25 lidmašīnas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!