Trīs jaunieši, kurus "Delfi" un "Turismagids.lv" lasītāji jau iepazinuši viņu rakstītajos stāstos un reportāžās no Baltkrievijas un Ukrainas, 15. septembrī uzsāka ekspedīciju uz tālāko vietu no Rīgas uz Pita salu Jaunzēlandē. Diemžēl šajā ceļā viņiem nozagti velosipēdi un piemeklējušas vēl vairākas likstas, tāpēc, lai turpinātu iesākto un varētu par to pastāstīt arī citiem, pirmssvētku laikā aicinām viņiem palīdzēt.

Lielu ceļa daļu bija plānots veikt ar velosipēdiem, taču no dažādajiem piedzīvojumiem, kas gadījās ekspedīcijas ceļā, viens krietni šo plānu apgrūtina – Krimas pussalā, Sevastopolē viņiem nozaga divus no trim velosipēdiem (par šo notikumu lasiet šeit). 

Pašlaik jaunieši atrodas Gruzijā un līdz Tbilisi ir tikuši, braucot ar vienu riteni un autostopiem. Tur latviešu trijotne cītīgi meklē iespējas nopelnīt un iegūt atbalstu, lai tiktu pie jauniem divriteņiem. Sava ceļa gaitu viņi atspoguļo gan rakstos, gan bildēs, gan veidojot videomateriālus. To visu publicē savā mājaslapā hmroads.com, kā arī ceļam līdzi sekot var "Delfi".

Gandrīz viss ekipējums līdz šim gādāts pašu līdzekļiem, bet, iespējams, šoreiz pašu ar to būs par maz, lai ceļu turpinātu iecerētajā veidā. Tāpēc aicinām visus, kam varētu būt kādi sadarbības vai atbalsta priekšlikumi, kā arī idejas, kur tādus iegūt, sazināties ar viņiem. To var izdarīt ar Facebook palīdzību vai e-pastu hmroads@gmail.com. Šobrīd visnoderīgākais ekspedīcijas dalībniekiem būtu vai nu finansiāls atbalsts vai gariem braucieniem piemēroti tūrisma velosipēdi (kopējā summa, kas nepieciešama, lai iegādātos velosipēdus un segtu neparedzētos izdevumus, ir aptuveni 3000 eiro). 

Palīdzēsim kopīgiem spēkiem, lai varētu turpināt lasīt interesantus ceļojumu stāstus un vēlāk būtu iespējams izveidot arī filmu par ekspedīciju uz Pita salu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!