Foto: Shutterstock

Aktīvās atpūtas uzņēmums Gandrs sadarbībā ar pazīstamo zviedru tūrisma zīmolu Fjällräven aicina uz vēl nebijuša formāta piedzīvojumu sacensībām, kas norisināsies no 13.līdz 15.februārim vienā no gleznainākajām Latvijas teritorijām - Vecpiebalgas apkaimē.

Šīs nebūs ātruma sacensības, šis būs gājiens pēc dabas varenuma. Ziemas ekspedīcijas uzvarētāju titulu iegūs izturīgākie, saliedētākie un dabu izprast spējīgākie dalībnieki, iegūstot ekspedīcijas galveno balvu - ceļojumu uz leģendāro Karaļa takas gājienu Fjällräven Classic Zviedrijā.

Sacensību maršruts vedīs pa neskartiem Latvijas apvidiem, bieziem mežiem, augstiem kalniem un piesnigušiem ceļiem. Ziemas ekspedīcijas dalībnieki startēs 2 cilvēku komandās un 3 dienās veiks aptuveni 60 km, plānos savus ceļus, risinās prāta uzdevumus un veiks fiziskus pārbaudījumus, lai uz savas ādas sajustu mežu dižo spēku, iedvesmotos no dzīvo radību rosības un smeltos gudrību no pļavu takām un upju līkločiem. Ekspedīcijas dalībnieki nakšņos āra apstākļos, paši iekārtojot savu naktsmītni. Ziemas piedzīvojuma noslēgums paredzēts vienā no skaistākajām Latvijas pilīm, ļaujot dalībniekiem atgūt spēkus un atskatīties uz piedzīvoto.

Uzmanīgi aplūkojiet attēlus un nosakiet, kas tajos attēlots, atpazīstot Latvijas dabu un tās iemītniekus. Norādiet savu vārdu un e-pasta adresi, uzvarētāju izlozēsim un paziņosim 26. janvārī. Uzvarētājs balvā iegūs dalību Ziemas ekspedīcijā divām personām. 

$quiz_address = "celojumi@delfi.lv"; $subject = "Gandrs: $A-$B-$C-$D"; include "/www/htdocs/woman/includes/articleincludes/formstart.inc"; ?>

Konkursa jautājumi:

1. Kas šis ir par ziedu:


Asinssārtā gandrene;
Prīmula;
Krokuss.

2. Kam pieder šī pēda:


Staltbriedis;
Alnis;
Mežacūka.

3. Kur ligzdo attēlā redzamais ūdensputns:


Ligzda tiek būvēta seklā slīkšņu joslā ūdenstilpes piekrastē vai uz salas;
Ligzda tiek būvēta uz zemes, sausā, biezi apaugušā vietā;
Augstu kokos, kādas ūdenstilpes tuvumā.

4. Kāds ir kalna, no kura paveras šis skats, augstums:


296.80 m;
311.50 m;
289.30 m.

include "/www/htdocs/woman/includes/articleincludes/formend.inc"; ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!