Foto: Publicitātes foto

52 gadus vecais zviedrs Bjerne Sēstrands, kurš ne reizi mūžā nav bijis Skotijā, uzvarējis konkursā par pašas labākās izšķirtspējas fotogrāfiju, kurā redzams Lohnesa ezera briesmonis, – vīrietis leģendāro monstru atradis ar programmas Google Earth palīdzību.

Kā vēsta ārvalstu mediji, paša Sēstranda mājas atrodas divus tūkstošus kilometru tālu no slavenā ezera, taču viņa hobijs ir laiku pavadīt, ar Google Earth meklējot dažādas neparastas parādības.

Par galveno balvu konkursā par labāko "briesmoņa mednieku" cīnījās pieci pretendenti, bet uzvarētājs balvā saņēma četrus tūkstošus dolāru no bukmeikeru kantora William Hill, kas sponsorēja konkursu.

Zviedrs medijiem pastāstījis, ka jau sen interesējas par Lohnesa briesmoni. Reiz viņš sēdējis mājās un lasījis par viņu internetā, kad pēkšņi ienākusi prātā doma "paskatīties, kā tad mazulim klājas".

Liels bijis viņa pārsteigums, kad datora ekrānā bija skaidri saskatāms briesmoņa siluets, bet tagad viņa iegūtais attēls nodots īpašā Lohnesa monstra izpētes centra speciālistiem.

Pats Sēstrands sapņo reiz aizbraukt uz Skotiju un savām acīm pārliecināties, vai ezerā kāds dzīvo. Nauda šim ceļojumam viņam tagad ir.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!