Eiropas tūrisma un kultūras veicināšanas organizācija izsludinājusi sacensību par šā gada labāko tūrisma galamērķi Eiropā. Sacensībai nominēta arī Rīga. Otrdien, 20. janvārī, interneta vietnē ebd2015.com atklāta sacensība, lai noteiktu tūristiem pievilcīgāko pilsētu Eiropā, informē Latvijas Tūrisma attīstības valsts aģentūra (TAVA).

Sarakstā iekļautas 20 pilsētas: Amsterdama, Atēnas, Barselona, Berlīne, Bordo, Brisele, Insbruka, Lisabona, Ļubļana, Londona, Madride, Milāna, Parīze, Reikjavīka, Roma, Stambula, Valleta, Vīne, Zagreba un Rīga.

Sacensību organizē Eiropas tūrisma un kultūras veicināšanas organizācija "European Best Destinations" ar mītnes vietu Briselē. Pērn uzvarētājas titulu ieguva Portugāles pilsēta Portu.

Sacensību rīkotāji mudina visiem nominēto galamērķu atbalstītājiem būt aktīviem un balsošanā iesaistīt radus, draugus, kolēģus, kaimiņus un visus citus, apzinoties, ka mūsu rokās ir efektīvāks darba rīks - sociālie tīkli - nekā jebkad agrāk, skaidro TAVA.

Sacensībās uzvarējušajai pilsētai tiks godpilnais tituls – Eiropas vislabākais tūrisma galamērķis 2015. gadā - un lieliska publicitāte medijos un tūrisma sarīkojumos. Kopā ar uzvarētāju savu tiesu lauru plūks arī pārējās pirmajā desmitniekā iekļuvušās pilsētas, kurām tāpat tiks publicitāte.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!