Foto: Shutterstock
Cilvēku neierobežotais radošums aizvedis tik tālu, ka bez skārda bundžu izmantošanas telefona vietā, esam radījuši vēl daudz neparastas izmantošanas iespējas. Sākot no ziedu vāzēm, puķu podiem, svečturiem, un beidzot ar piederumu turētājiem.

Sagatavošanas darbi

Lai arī kādu skārda bundžu izmantošanas veidu tu izvēlētos, svarīgi ir tās iepriekš kārtīgi apstrādāt. Pirmkārt, pilnībā atbrīvojies no etiķetes – vari to izmazgāt trauku mazgājamā mašīnā vai izmērcēt karstā ūdenī. Otrkārt, vajadzētu atbrīvoties no aromāta, kas iemitinājies bundžā. Ja pēc mazgāšanas tai joprojām piemīt kāds aromāts, izmazgā to ar ūdeni un dzeramo sodu. Jebkurā gadījumā bundžai ir jābūt bez buktēm, plīsumiem un bojājumiem. Tad, kad bundžas ir sagatavotas, atliek vien izvēlēties kādu no radošajām idejām un ķerties pie darba.

Puķu vāzes

Dosfamily

Šķiet, nav kāds mājoklis, kur nevarētu sūdzēties par to, ka vāzes ir pārāk daudz. Īpaši pavasarī un vasarā, kad mājoklī parādās arvien vairāk skaisto ziedu, meklējam risinājumus, kur tos skaisti izkārtot. Tieši tāpēc, varam jau savlaicīgi sagatavot radošās skārda vāzes. Vari tās nokrāsot, apzīmēt, dekopēt ar kādiem ziedu motīviem, aplīmēt vai kā citādi izskaistināt, taču redzēts, ka pat nepastrādātas tās izskatās gaumīgi, jo ziedi tajās ir galvenais akcents.

Tāpat kā ziedus svaigā veidā uzglabāt šajās bundžās, tikpat labi vari tajos arī audzēt kādus telpaugus. Skaisti izskatīsies gan vienkārši iesēta pirmā pavasara zālīte un garšaugi, gan sīpolaugi.

Romantiskie svečturi

Budgi

Ja tev mājās ir kāds instruments vai rīks, ar ko var ērti izdurt metāliskajā skārdenē caurumus, tad tas noderēs svečturu veidošanā. Izveidojot kādu caurumainu rakstu, sveču gaisma radīs neparastus gaismas atspīdumus. Šādā veidā vari tos izveidot iekarinamus vai vienkārši uz galda liekamus - jebkurš risinājums būs oriģināls. 

Virtuves piederumu statīvs

Home-Dzine

Jebkurā virtuvē ir liela nepieciešamība pēc dažādu piederumu statīva vai kārtības ieviesēja, lai zinātu, kur kas atrodas un priekšmeti būtu ērti pārskatāmi. Nopūt vai nokrāso bundžas ar kādu krāsu, piestiprini tās pie kāda dēļa no abām pusēm, un tu būsi ieguvis praktisku piederumu statīvu, kur katrā bundžā vari ielikt citus piederumus. Šāds statīvs ir arī ērti pārnēsājams, piemēram, viesībās šādi vari veiklāk saklāt galdu, bet neparastāku galda klājumu vari papildināt ar šo statīvu pa vidu. 

Mākslinieciskais bardaks

Cynthia Shaffer

Dažādi mākslinieku piederumi ir pārāk skaisti, lai tos vienkārši saliktu atvilktnēs. Izmanto skārda bundžas to uzglabāšanā, un tie būs ne tikai ērti sasniedzami, bet arī gaumīgi iekļausies interjerā.

Tagad, kad iepazītas tik dažādas idejas bundžu izmantošanai, nemanāmi roka stiepsies veikalā pēc produktiem šajos iepakojumos, lai varētu tikt īstenota kāda no radošajām nodarbēm. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!