Foto: Publicitātes foto
Visai neparasti notikumi risinājušies ar kanādiešu meiteni Aļisu Afoņinu (attēlā) – pirms dažiem gadiem viņa iekļuva autoavārijā, bet, kad tiesnesis nosprieda, ka pēc gūtajām traumām viņa kļuvusi par "bargo kundzi", kā kompensāciju saņēma 1,5 miljonus ASV dolāru.

2008. gadā Aļisa sapņoja, ka kļūs par režisori vai aktrisi, taču šiem plāniem punktu pielika smaga avārija - Aļisas mātes Allas drauga Pītera Džensona vadītā Toyota Tacoma ieslīdēja grāvī.

Rezultātā nelielas traumas guva Aļisas māte, taču smagāk klājās tobrīd 17 gadus vecajai Aļisai - pirms tam viņa bija priekšzīmīga skolniece, bet sākās grūtības ar vielas apgūšanu, tika novērotas biežas dusmu lēkmes, turklāt meitene visu laiku neganti lamājās.

Klasesbiedri un draugi no Aļisas novērsās, vidusskolas pēdējo klasi viņa pabeidza mājās, bet pēc dažu mēnešu ilgām studijām augstskolā Aļisa sāka strādāt par bargo kundzi (dominatrix), pieņemot pseidonīmu Sasha Mizaree.

Šī gada janvārī notika tiesa, kurā tika pierādīts, ka Džensons auto vadījis pārāk ātri un neuzmanīgi, taču juristu uzmanība vairāk tika pievērsta Aļisai, un eksperti pierādīja, ka viņas traumai ir tiešs sakars ar uzvedības maiņu.

Tiesnesis Džoels Grouvs ņēma vērā arī apsūdzētā juristu argumentus, ka Aļisa spēj pati sevi nodrošināt ar iztikas līdzekļiem, taču atzina, ka gūto frontālo pieres daivas traumu rezultātā ir spiesta strādāt tieši seksa industrijā.

Tiesnesis pasludināja, ka, lai gan Aļisa spēj funkcionēt sabiedrībā, traumas rezultātā ir sagrauta viņas akadēmiskā izglītība un līdz ar to potenciālā karjera, tāpēc nozīmēja izmaksāt viņai 1,5 miljonus ASV dolāru lielu kompensāciju.

Šo summu sastādīja kompensācija par nodarbinātības kapacitātes zaudēšanu, turpmākās medicīniskās aprūpes finansēšana, sāpju nauda par morālām un fiziskām ciešanām un dažas citas specifiskas pozīcijas.

Naudas summa, ko Aļisas advokāti prasīja par viņas nespēju izolācijas un seksuālās impulsivitātes dēļ veidot normālas attiecības, tika noraidīta - pierādījumu trūkuma dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!