Foto: Shutterstock
Tā kā vasara šogad mūsu platuma grādos īpaši nelutina, tad, iespējams, jāplāno kāds ceļojums un jāķer vasara aiz astes kādā no šīm neticami skaistajām vietām, kur var ne vien baudīt saules glāstus un relaksēties, bet arī mesties kādā neprātīgā piedzīvojumā uz ūdens.

Šīs lieliskās un unikālās vietas dažādās pasaules malās sniedz cilvēkam plašas atpūtas iespējas pie ūdens. Tās piemērotas dažādām cilvēku vajadzībām un vēlmēm, piemēram, iespēja doties zemūdens piedzīvojumos Lielajā Barjerrifā Austrālijā, relaksēt prātu un izārstēt ķermeni Nāves jūrā vai, braucot ar gondolu, pa kanālu izzināt Venēcijas pilsētas šarmu un vēsturi.

Ubari, Lībija (Ubari, Libya)

Sahāras tuksnesī starp kāpām un aptuveni divdesmit ezeriem atrodas oāzes pilsēta Ubari. To ieskauj plaša smilšu ainava, kur vietām svelmainajā saulē atmirdz ezeri. Ūdenstilpņu krasti ir bagāti ar augiem, un tur veldzējumu var gūt ikviens, kas noguris, pa tuksneša smiltīm staigājot.Pie tam pelde kādā no šiem ezeriem tuksneša vidū var būt lieliskas atmiņas no skaista ceļojuma.

Esot Ubari, noteikti ir jāapskata arī senās berberu ciema drupas, kas joprojām tur ir atrodamas. Berberi ir etniskā grupa, kuriem pat ir sava berberu valoda. Šobrīd lielākā daļa berberu dzīvo Ziemeļāfrikas valstīs.

Kā tur nokļūt?

Ubari atrodas 120 kilometru attālumā no Sebha. Uz šo vietu tūristi tiek vesti ar automašīnu.

Korinta, Peloponēsa, Grieķija (Corinth, Peloponnese, Greece)

Grieķijas dienvidos atrodas Peloponēsas pussala, ko ar pārējo Grieķiju savieno Korintas zemesšaurums.Šī vieta ir kā vilinājums tiem, kas alkst izbraucienus ar laivu pa neparastām un pat nedaudz biedējošām vietām.  

19. gadsimtā Korintas klintīs tika izcirsts kanāls, kas ļāva piekļūt ūdenim. Laikam ritot, Korinta joprojām nav zaudējusi savu šarmu un tiek uzskatīta par šī reģiona sirdi.

Tūristi ir iecienījuši uz Korintu doties ar laivām, baudot aizraujošus piedzīvojumus. Brauciens vienīgi var neizsaukt sajūsmu tiem cilvēkiem, kam ir fobija no šaurām telpām, jo klinšu sienas viena otrai ir tik tuvu, ka šķiet, tās var sakļauties arvien tuvāk un tuvāk.

Kāpēc tur doties?

Bez elpu aizraujoša izbraucien ar laivu te var gan vienkārši relaksēties pludmalē, gan apskatīt dažādas vēsturiskas vietas un objektus.

Nāves jūra, Izraēla un Jordānija (The Dead Sea, Israel and Jordan)

Zemeslodes viszemākajā punktā, 429 metrus zem jūras līmeņa, atrodas jūra ar nedaudz biedējošu nosaukumu - Nāves jūra. Neparasta ir ne vien tās atrašanās vieta, bet arī tas, ka peldēties šeit droši var pat tie, kas to nemāk. Pateicoties ļoti sāļajam ūdenim, cilvēks var mierīgi, bez liekas piepūles peldēt pa tā virsu.

Šis nav vienīgais labums, ko sniedz Nāves jūras ūdens. Izrādās, ka tam piemītot arī dziedinošas spējas. Tas spējot palīdzēt cīnīties ar dažādām ādas problēmām un citām saslimšanām. Ne velti uz šejieni gadu no gada dodas daudzi cilvēki.

Kāpēc tur doties?

Pastāv bažas, ka Nāves jūra pamazām sarūk, jo tā iztvaiko. Tāpēc jāpasteidzas un jādodas apskatīt šo unikālo vietu, kamēr nav par vēlu.

Lī upe, Ķīna (Li River Cruise, Guangxi, China)

Foto: Shutterstock

Lī upe, kas grezni vijas pa Ķīnas plašumiem, ir atzīta par vienu no tīrākajām šīs valsts upēm. Ievērojams ir ne tikai tās dzidrais ūdens, bet arī ainavas, kas paveras, laivojot pa to. Upe kā zīda lente aizslīd starp dažāda izmēra zaļiem pauguriem, kuru smailes ietītas miglas mākoņos. Tālumā var manīt arī rīsu laukus.

Upe caur Ķīnu stiepjas 426 metru garumā, un tā ir iecienīts pārvietošanās ceļš no Ksingpingas (Xingping) ciemata uz pilsētu Jandi (Yandi). Šajā upes posmā augstu debesīs stiepjas vairāki kalni, liekot apbrīnā elpai aizrauties.Vairāk par šo apbrīnojami skaisto upi lasi šeit.

Kā tur nokļūt?

Var izmantot iespēju doties četru līdz piecu stundu garā ekskursijā pa šo skaisto upi, ko piedāvā vietējās tūrisma aģentūras. Ekskursija sākas no Guiliņas (Guilin) un dodas uz (Yangshuo). Kopējais ceļojumā pieveiktais attālums ir apmēram 83 kilometri.

Lielais Barjerrifs, Kvīnslenda, Austrālija (The Great Barrier Reef, Queensland, Australia)

Lielais Barjerrifs ir ievērojams ar to, ka ir lielākais koraļļu rifs pasaulē. Tas apbur ne vien ar saviem izmēriem, bet arī ar iespaidīgo un krāšņo ūdens pasauli. Tur mitinās jūras zvaigznes, rajas, bruņurupuči un pat haizivis. Šī vieta ir īsts atradums ūdenslīdējiem, kuri vēlas vismaz ar acīm paraudzīties uz šo skaistumu.

Tomēr padomāts ir arī par tiem, kuri nevēlas vieni paši doties zemūdens pasaules atklājumos - tiek piedāvāti izbraucieni ar laivu, kuras dibens ir veidots no stikla. Un pateicoties dzidrajam ūdenim, arī tā var ieraudzīt skaistos un neparastos ūdens iemītniekus.

Kāpēc tur doties?

Uz Lielo Barjerrifu noteikti ir jādodas gan ūdenslīdējiem profesionāļiem, gan vēl tikai iesācējiem šajā jomā. Un noteikti visiem tiem, kas interesējas par krāšņo un bagātīgo ūdens pasauli.

Īslande (Seljalandsfoss, Islande)

Seljalandsfoss ir viens no skaistākajiem ūdenskritumiem Īslandē. Ūdens no tā uz leju triecas no 60 metru augstuma. Ūdenskritums iespaidīgi izskatās no visiem rakursiem, tomēr visekskluzīvākā vieta, kur atrasties, ir alā zem tā.

Tūristiem ļoti aizraujoša varētu šķist iespēja nokļūt aiz ūdenskrituma. Tas ir iespējams, jo klintī, pār kuru veļas ūdens straumes, ir arī alas, kurās var iekļūt ikviens.

Kā tur nokļūt?

Ļoti pieprasīts un atzīts veids, kā visērtāk nokļūt tur, ir, dodoties "Ring Road" piedāvātajā tūrē. Tās laikā būs iespējams uzzināt vairāk par Īslandes dabu un citiem ievērojamiem apskates objektiem.

Venēcija, Itālija (Venice, Italy)

Foto: PantherMedia/Scanpix

Venēcija neapšaubāmi ir ļoti romantiska un skaista pilsēta un vērtīga kultūras pērle. Tā ir ne tikai viena no apmeklētākajām pilsētām Itālijā, bet arī viens no populārākajiem galamērķiem Eiropā. Uz Venēciju dodas gan mīlētāji, gan mākslinieki, gan vēsturnieki.

Galvenokārt pilsēta vilina tūristus ar unikālo iespēju ikdienā pārvietoties nevis ar automašīnu, bet laivu. Izbrauciens pa pilsētas kanāliem ar gondolu ir gluži vai nepieciešamība katram, kas ir ieradies Venēcijā.

Ievērojama vieta Venēcijā ir Rialto tilts. Jau Venēcijas pirmsākumā šī bija dzīvākā pilsētas daļa, tāda tā ir arī mūsdienās ar neskaitāmiem tirdziņiem, veikaliņiem, kafejnīcām un gondolu piestātnēm.

Vairāk par to, kad uz turieni doties un ko ievērot, esot šajā skaistajā un unikālajā pilsētā, lasi šeit.

Ko tur darīt?


Venēcijā tiek piedāvātas īpašas ekskursiju tūres izbraucieniem ar gondolu. Tomēr ikviens ir aicināts jau iepriekš painteresēties par tūres maršrutu, lai nesanāk tā, ka gondolas vadītājs ieved salīdzinoši nepievilcīgās Venēcijas vietās.

Zemūdens ūdenskritums, Maurīcija

Foto: Shutterstock

Maurīcija ir sala Indijas okeānā, kas atrodas 2000 kilometrus no Āfrikas kontinenta dienvidaustrumu krasta. Apkārt tai esošajos ūdeņos izveidojusies elpu aizraujoša dabas parādība – apdullinoša ilūzija, kas izskatās kā zemūdens ūdenskritums. 

Šis dabas radītais brīnums salas krastos radies sakarā ar dūņu un smilšu kustībām zem spēcīgajām ūdens straumēm. Smilšu kaskādes un straujā ūdens virpuļošana rada it kā "smilšu ūdenskritumu", kura ūdeņi pāriet uz leju, vēl vienā okeānā. Kristāla skaidrie okeāna ūdeņi ļauj perfekti redzēt un baudīt šo interesanto skatu.

Ko tur darīt?

Visiespaidīgākais veids, kā šo unikālo vietu apskatīt, ir no gaisa, dodoties ekskursijā ar helikopteru. Lidojuma izmaksas ir atkarīgas no izvēlētā maršruta garuma, sākot no 300 līdz 1500 dolāriem.

Baltās debess pludmale, Kvīnslenda, Austrālija

Baltās debess pludmale Austrālijā ir viena no visbrīnumainākajām vietām pasaulē. Tā aizraus un savaldzinās ikvienu, kas tur ieradīsies. Pludmale ir neparasta ar savu kristāldzidro ūdeni, kas ļauj saskatīt pat smalkākās ūdens pasaules nianses.

Pludmales skaistumu var baudīt ne vien ar acīm, bet, pateicoties siltā ūdens straumēm, kas ieplūst no Koraļļu jūras, ikviens var mesties atveldzinošā un relaksējošā peldē. Savukārt tie, kas vēlas iepazīt zemūdens pasauli tuvāk, to var darīt, izmantojot kādu no daudzajiem tur piedāvātajiem niršanas pakalpojumiem. Pie tam, iespaidīgs ir ne tikai šis apbrīnojami skaidrais ūdens, bet arī ainava, kas to ieskauj.

Ko tur darīt?

Ceļojumu aģentūras piedāvā šo apbrīnojamo vietu apskatīt ne tikai no zemes, bet arī no gaisa.

Un, protams, vieta ir arī kā radīta vienkāršai, laiskai atpūtai, gulšņājot pie pludmales un ķerot saules starus.

Raksta veidošanā izmantoti materiāli no placestoseeinyourlifetime.com.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!