Vēso laika apstākļu dēļ jūlijā beigās un augusta pirmajās dienās pieaudzis ceļotgribētāju skaits, kuri cenšas noorganizēt atvaļinājumu ar pēdējā brīža piedāvājumiem, atzina aptaujātie tūroperatori un ceļojuma aģentūru pārstāvji.

Tūroperatora "Novatours" pārstāve Ieva Sala norādīja, ka interese par pēdējā brīža ceļojumiem ārpus Latvijas šobrīd ir lielāka nekā ierasts šajā laika periodā.

Pēc viņas teiktā populārākie galamērķi ir Turcija, Grieķija, Itālija, Portugāle un Spānija.

Tostarp Sala arī atzīmēja, ka "Novatours" iesaka ņemt vērā, ka vietu skaits ir ierobežots ne tikai lidmašīnās, bet arī viesnīcās, tāpēc būtu vēlams rezervēt ceļojumus uz augustu, septembri un oktobri iepriekš.

Arī tūrisma aģentūras "Begonija" direktors Genādijs Gondeļmans aģentūrai BNS teica, ka pēdējo divu nedēļu laikā ir pieaudzis šādu klientu skaits. Pēc viņa teiktā, populārākie galamērķi vasarā ir Turcija, Grieķija, Bulgārija, Spānija, Itālija, Horvātija.

Savukārt ceļojumu aģentūras "Vanilla Travel" direktore Inga Kavaca atzīmēja, ka pieprasījums pēc pēdējā brīža ceļojumiem ir liels, bet ne ievērojami lielāks kā citus gadus šajā laikā. "Tāds ir bijis katru gadu augustā, kad pieprasījumu ietekmē ne tikai laika apstākļi Latvijā, bet arī pēdējais brīvais mēnesis pirms skolas," piebilda Kavaca.

Tostarp viņa sacīja, ka tie tūristi, kas izvēlas pēdējā brīža ceļojumus, tos neizvēlas pēc galamērķa, bet gan no vietu pieejamības lidmašīnās un izdevīgākās cenas. Patlaban, pēc Kavacas teiktā, izdevīgākās cenas ir ceļojumiem uz Grieķijas salām - Rodu, Krētu un Korfu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!