Foto: Kadrs no video
Tīmeklī arvien populārāka kļūst dažādu valstu nacionālo ēdienu un dzērienu nogaršošana un degustācijas nofilmēšana, lai vēlāk to izliktu publiskai apskatei. Ārzemnieki jau vairākkārt uz kārā zoba likuši latviešu uzkodas, un aizvadītās nedēļas izskaņā kāds Jaunzēlandē dzīvojošs britu puisis nosmeķējis vairākus pašmāju ražojumus.

Youtube lietotājs Kriptupp padalījies ar nelielu sižetiņu, kurā viņš mielojas ar Latvijas gardumiem. Groziņā, ko viņam sagādājis kāds brāļa darba kolēģis no Latvijas, atrodami vairāki biezpiena sieriņi.

Tāpat grozā ielikti arī divi iepakojumi ar vītinātām zivīm, taču šie produkti raisa šaubas, ka to izcelsmes vieta varētu būt Latvija.

Puisis degustāciju sāk ar saldumiem, un kā pirmais tiek notiesāts šokolādes biezpiena sieriņš Kārums, kurš desmit baļļu sistēmā tiek novērtēts ar seši, savukārt kokosriekstu sieriņš saņem septiņus punktus. Arī pēdējais Latvijas gardums izpelnās septītnieku.

Kad puisis Latvijā ražotos sieriņus atzinis par gana labiem, viņš saņemas pagaršot Latvijā neražotās vītinātās zivis, un rezultātā video beidzas uz ļoti skumjas nots - ēdelīgais brits apvemjas.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!