Foto: DELFI

No 21. līdz 24. augustam Rīgas ostā piestājusi Vācijas Jūras spēku fregate "Lübeck". Iespēja klātienē iepazīties ar kuģi un apkalpi ir ne tikai oficiālajiem viesiem, bet arī pārējiem interesentiem.

Šis Vācijas karakuģis ar 180 cilvēku apkalpi kopš 1. augusta kuģo pa Baltijas jūru fregates kapteiņa Petera Kristiana Semrau (Peter Christian Semrau) vadībā. Jūrā pavadītās dienas kuģa apkalpe velta mācībām, piemēram, kā rīkoties ugunsgrēka gadījumā vai kaujas apstākļos, skaidro Vācijas vēstniecības pārstāve Ināra Granta. Pēc kopīgām mācībām ar Baltijas valstu jūras spēkiem viesošanās Rīgā kuģa apkalpei dodot iespēju atpūsties pēc intensīva mācību kursa jūrā un iepazīt Latvijas galvaspilsētu.

Arī interesenti šajā nedēļas nogalē var apmeklēt kuģi - sestdien un svētdien no pulksten 10 līdz 17 tas atvērts apskatei. Šajā laikā apmeklētājiem iespējams gan tuvāk apskatīt fregati, gan tikties ar apkalpes locekļiem. Fregate pietauvota netālu no Vanšu tilta.

Pirmdien, 24. augustā, pulksten 10 fregate "Lübeck" pametīs Rīgas ostu, lai dotos ceļā uz Vāciju. Tā pietauvosies Jūras spēku bāzē Ķīlē un gatavosies plānotajiem manevriem Baltijas jūrā "Northern Coast" un "Flotex", kas notiks šī gada septembrī un kuros piedalīsies daudzas Baltijas jūras reģiona valstis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!