Cilvēkiem, kas bieži lido, iespējams, sāk šķist, ka viņi gluži vai dzīvo lidmašīnā. Tomēr Bangkokā daži bezpajumtnieki tik tiešām lidmašīnu sauc par savām mājām, pareizāk sakot, lidmašīnu vrakus.

Lidmašīnu kapsētā, kas atrodas Taizemes galvaspilsētas austrumu priekšpilsētā, apmetušās vairākas bezpajumtnieku ģimenes, kas izmanto modernās aviācijas komfortu, vēsta CNN Travel. Lidmašīnu vrakos cilvēki raduši bezmaksas pajumti.

Lidmašīnu vraki, kuros cilvēki iemitinājušies, reiz bijuši moderni gaisa kuģi, piemēram, Boeing 747, MD 82 un citas. CNN raksta, ka fotožurnālists Teilors Veidmans, kurš Taizemē dzīvojis divus gadus, dokumentējis, kā lidmašīnu iedzīvotāji cīnās par savu eksistenci, vācot tajās atkritumus un tos šķirojot. Diemžēl šajā vietā uzskatāmi esot novērojamas milzīgās atšķirības starp strauji augošo Taizemes ekonomiku, debesskrāpjos dzīvojošajiem bagātniekiem un nabadzīgo sabiedrības daļu. Kā vēsta CNN, lidmašīnas piederot kādam taizemiešu biznesmenim, kas lēnām iztirgojot to detaļas un aprīkojumu.

Par mājīgiem gan šos "apartamentus" nenosauksi – visa labiekārtošana bijusi vien saplēsti aizkari pie loga un kāds paklājs uz grīdas. Tāpat šo par labu vietu ceļojumam arī grūti nodēvēt, tomēr lidmašīnu kapsētā reizēm iegriežas tūristi, kas meklē alternatīvus apskates objektus.

Jāpiebilst, ka šī ir visai neparasta vieta, jo ierasts, ka šādus lidmašīnu vrakus nodod lielās "kapsētās". Lielākā zināmā lidmašīnu kapsēta ir Arizonas štata Taksonā, ASV.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!