Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijas tūrisma kompānija jau nākamgad plānojot piedāvāt tūristiem braucienus uz Sīriju, tostarp arī uz karadarbības un cīņu skartajām zonām, ziņo Kremļa finansētais medijs RT. Jau esot iesniegts pieteikums preču zīmes ar Sīrijas prezidenta Bašara al Asada vārdu "Assad Tour" reģistrācijai.

Laikā, kad populārie tūrisma galamērķi – Turcija un Ēģipte – krievu atpūtniekiem ir slēgti, drosmīgākie, iespējams, jau pavisam drīz varēs doties uz pilsoņu kara un terorisma skartās Sīrijas pašiem karstākajiem punktiem, ziņo krievu mediju. Jāpiebilst, ka Sīrijā jau kopš 2011. gada plosās nemieri.

Pieteikums "Assad Tours" reģistrācijai jau iesniegts Krievijas Patentu un preču zīmju aģentūrā (Rospatent), pirmdien ziņoja Maskavas pilsētas ziņu aģentūra.

"Pieteicējs "Megapolis Ltd." plāno nodrošināt braucienus no Maskavas uz Sīriju nākamajā gadā, ar iespēju nokļūt arī pie frontes līnijas," ziņu aģentūrai teicis Anatolijs Aronovs, Pirmās Patentu kompānijas prezidents, kas palīdzējis aizpildīt pieteikumu.

Plānots, ka braucieni varētu tikt piedāvāti individuāliem ceļotājiem vai nelielām tūristu grupām. Šīs ekskursijas varētu ilgt četras līdz piecas dienas, raksta RT.

Aronovs arī pastāstījis, ka uzņēmums jau kontaktējies ar Sīrijas vēstniecību Krievijā un arī ar atbildīgo ministriju, lai saskaņotu nepieciešamos jautājumus. Arī sarunas ar Sīrijas viesnīcām un transporta uzņēmumiem arī pašlaik jau esot sāktas.

"Par spīti krīzei tūrisma industrijā, vienmēr ir cilvēki, kas vēlas apvienot kognitīvus mērķus ar iespēju redzēt dabas katastrofas vai apskatīt vietas kara zonā," skaidrojis Aronovs.

Jāatgādina, ka asiņains pilsoņu karš Sīrijā norit jau kopš 2011. gada, oficiālajai varai karojot ar dažādām teroristiskām organizācijām, tostarp Daesh. Pēc Apvienoto Nāciju Organizācijas datiem šajā laikā nogalināti vairāk nekā 220 tūkstoši cilvēku, 7,6 miljoni bijuši spiesti atstāt savas mājas, bet četri miljoni cilvēku pametuši valsti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!