Foto: Publicitātes foto

Uz Ķīšezera, ko jau klāj biezs ledus, izveidota liela dabīgā slidotava, bet ziemas prieku kārotāji var izmēģināt arī ziemas kaitbordu un distanču slēpošanu, informē Burusports.lv.

Sestdien, 9.janvārī, durvis vērs divi ziemas preču veikala Burusports nomas punkti - slidu un distanču slēpju noma pie Ķīšezera un distanču slēpju noma Biķerniekos.

Uz Ķīšezera priekus steidz baudīt ģimenes, jo šeit ir dabīgā slidotava un nomā pieejamas gan slidas, gan slēpes. Ķīšezera virsmu klāj bieza ledus kārta, uz ezera no sniega attīrīts liels laukums slidot gribētājiem, bet atlikušo platību var izmantot slēpošanai. Ziemā šo vietu R.Feldmaņa ielā 8 iecienījuši arī ledus burātāji un ziemas kaitbordisti, un šeit iespējams iemācīties arī šīs nodarbes. Nomas punktā pieejami 150 slidu pāri un 150 slēpes.

Inventāra nomas punkts atvērts brīvdienās no pl. 9-20 un inventāru izsniedz 1h līdz darba laika beigām. Darbadienās nomas punkts pieejams grupu rezervācijām.

Iespēja slēpot Biķernieku trasē ir viens no ziemas aktīvās atpūtas cienītāju gaidītākajiem notikumiem – trase ir vairākus kilometrus gara, ar nelielu reljefu. Piemērota gan iesācējiem, gan sportistiem. Biķernieku trasē slēpošana iespējama jau kopš 5.janvāra – trase ir sagatavota klasiskajam solim, kā arī plata josla atvēlēta slidsolim.

Foto: Publicitātes foto

Slēpošanas inventāra noma Biķerniekos, Eizenšteina ielā 2, ir nodrošināta ar 280 slēpju pāriem kā slidsolim, tā arī klasikas cienītājiem, tai skaitā inventārs ir pieejams gan pašiem mazākajiem, gan sporta klases slēpotājiem.

Nomā pieejami arī instruktoru un slēpju servisa pakalpojumi, kurus nodrošina profesionāli distanču slēpotāji.

Vairāk par iespējām atpūsties Biķerniekos un Ķīšezerā skatieties www.burusports.lv.

Jau ziņots, ka janvāra sākumā Mežaparkā atvērts Sniega parks, bet Biķerniekos - distanču slēpošanas trase. Arī Esplanādē un Lido Atpūtas centrā slidošanas cienītājiem piedāvā slidotavu, kur iespējams iznomāt inventāru. Atvērta arī Grīziņkalna slidotava.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!