Foto: Publicitātes foto

1960. gada sākumā Liepājas pilsētas centrā, vietā, kur pirms kara atradās pilsētas pašvaldības ēka, sākās plašas un tolaik modernas viesnīcas celtniecība. Pirmajiem apmeklētājiem viesnīca "Līva" durvis vēra 1966.gada 15.janvārī. Šogad tā svin 50 gadu jubileju.

20. gadsimta 60. gados viesnīca bija ļoti iecienīta augsta ranga kompartijas ierēdņu vidū, taču pilsētas iedzīvotājiem uzturēšanās viesnīcā bija liegta. Pēc valsts neatkarības atgūšanas 1991.gadā nomainījās viesnīcas vadība, un turpmākos deviņus gadus viesnīca bija pašvaldības uzņēmums. 1999.gadā viesnīcu privatizēja AS "Līvas viesnīca".

Nepārtraucot viesnīcas darbību, 2000.gadā sākās tās rekonstrukcija, kuras rezultātā viesnīca ieguva savu tagadējo izskatu. Tā lepojas ar 112 numuriem, un vēl joprojām ir lielākā viesnīca Liepājā, kā arī viena no lielākajām visā Kurzemē. Savā 50 gadu pastāvēšanas laikā "Līva" ir kļuvusi par pilsētas atpazīstamības simbolu, uzņemot ceļotājus no Latvijas un ārvalstīm.

Foto: Publicitātes foto

Viesnīcas nosaukums ir kā atgādinājums par seno zvejnieku ciematu, kas šeit pastāvēja pirms astoņsimts gadiem. Arī restorāna "Upe" nosaukums izvēlēts, lai radītu asociācijas ar seno Līvas ciemu Līvas upes krastā.

Viesnīca Līva ir trīszvaigžņu naktsmītne.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!