Foto: Reuters/Scanpix

Jau nākamnedēļ, 12. martā, Madonas novadā norisināsies tradicionālais Gaiziņa karnevāls, kur līdz ar ierasto Masku gājienu un Netradicionālo šļūcamo nobraucieniem ikvienam būšot iespēja piedalīties visdažādākās ziemas aktivitātēs.

"Ziema ir viens no tiem gadalaikiem, kad īpaši aicinām atbraukt uz dabiski visrelfejaināko un kalnaināko Latvijas pusi – Vidzemes augstieni. Pat tad, ja citviet sniegs ir jau nokusis, Latvijas augstākās virsotnes – Gaiziņkalna – apkaimē ir iespējams baudīt ziemas priekus un sportiskas aktivitātes sniegā," uzsver Romāns Hačatrjans, Madonas novada pašvaldības Uzņēmējdarbības un tūrisma attīstības nodaļas vadītājs. "Ikvienam ir iespēja atbraukt un pārliecināties, ka Gaiziņkalnu un tā apkārtni vēl joprojām sedz vairāk nekā pusmetru bieza sniega sega."

12. martā atpūtas kompleksos "Gaiziņš" (Golgāta) un "Gaiziņkalns" (Dāmu paradīze) norisināsies Lielais karnevāls "Gaiziņš", kurā ziemas priekus un atpūtu svaigā gaisā varēšot izbaudīt ikviens. Gaiziņa karnevāla programmas centrā būšot tradicionālā Masku parāde un netradicionālo šļūcamo nobraucieni.

Dalībnieki netradicionālo šļūcamrīku sacensībām aicināti pieteikties šeit – www.sacensibas.lv.
Tāpat Karnevāla dalībnieki varēs vērot Spēkavīru ziemas šovu, bet bērni varēs doties Mazā stiprinieka ziemas piedzīvojumos. Radošāk noskaņotie Masku darbnīcā tiks aicināti izgatavot sev kādu sejas masku vai arī kopā ar draugiem un ģimeni veidot sniega skulptūras.

Nopērkot ieejas biļeti, dalībnieki bez maksas varēšot izmantot arī Mazās Golgātas un Dāmu paradīzes slēpošanas trases, tāpat arī distanču slēpošanas trasi apkārt Gaiziņkalnam. Apmeklētājiem atlikšot vien pašiem parūpēties par atbilstošu inventāru. Mazākajiem karnevāla dalībniekiem būs brīvi pieejama Muļķīškalna nogāze, pa kuru laisties lejā ar plēvēm, paliktņiem vai ragaviņām, tāpat darbosies arī divas kameršļūkšanas trases.

Biļešu cenas – 5 eiro vienam pieaugušajam, 12 eiro ģimenei ar bērniem (divi pieaugušie un bērni līdz 14 gadu vecumam). Tiem, kas uz karnevālu ieradīsies pilna auguma maskās, ieeja par brīvu. Biļetes iepriekšpārdošanā pieejamas šeit – www.sacensibas.lv.

Sekojiet informācijai www.visitmadona.lv, jo precīzāka pasākuma programma tikšot ievietota nedaudz vēlāk, aicina organizatori.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!