Foto: Vida Press

Fotogrāfs Nujans Vu Fuāks (Nguyen Vu Phuoc) uzņēmis ļoti gleznainu attēlu sēriju, kurā redzama sāls ieguve un strādnieku ikdiena Vjetnamas pilsētā Ņačanā esošajos sāls laukos.

Fotogrāfs turp devies 2016. gada februārī, vēsta Vida Press, apskatot Vjetnamas slavenos sāls laukus.

Strādnieki tur darbu sākot jau pirms saullēkta. Viņu apģērbs ir raupjš un biezs, lai pasargātu sevi, nesot smagās sāls nastas saules svelmē. Raktuvju darbinieki lieto pavisam vienkāršus koka instrumentus, lai iegūtu sāli, savukārt citi to saliek grozos un tad uz saviem kamiešiem nes smagos nēšus uz vietu, kur krauj sāli kaudzēs.

Foto: Vida Press

Šis darbs ir ļoti smags un liela daļa strādnieku sāls raktuvēs pavada visas sava pieauguša cilvēka mūža dienas, kas vecumdienās bieži novedot pie hroniskām muguras, kaulu un locītavu sāpēm, zina stāstīt fotogrāfs.

Tomēr šis reģions ir arī iecienīts tūrisma galamērķis Vjetnamā, un tur atrodas skaistākās pludmales valstī. Ņačanas tautsaimniecība balstās ne tikai uz sāls ieguvi, bet galvenokārt uz tūrismu. Šogad tur notiks Āzijas pludmales spēles. Tiem, kas vēlas apskatīt sāls ieguves vietas, piedāvā arī ekskursijas uz šiem sāļajiem laukiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!