Foto: Publicitātes foto
Visi, kam patīk tūrisms un interesē Sabile un gleznainā Abavas senleja, 1. maijā aicināti uz Abavas senlejas tūrisma svētku gājienu ar devīzi "Pasaciņa". Tūrisma sezonas atklāšana 1. maijā kļuvusi par īpašu tradīciju vietējiem un arī tālākiem viesiem. Šajā laikā iespējams atklāt vēl neredzētas vietas un lietas, pastāstīja Laura Markusa-Mārtinsone, Sabiles pilsētas un Abavas pagasta pārvaldes tūrisma organizatore.
Foto: Publicitātes foto

Šogad atklājēju ceļš vedīs maršrutā Sabile – Plosti. Pa ceļam dalībniekiem tiks stāstītas pasakas, teikas un stāsti, varēs uzzināt daudz jauna un interesanta par Abavu un Sabiles apkaimi. Gājiena dalībnieki paviesosies pie piramīdām, avotiņiem un varbūt pat nokļūs Pasaku mežā.

Foto: Publicitātes foto

Kā ierasts, pārgājienā vedīs atraktīvais un zinošais tūristu vadātājs Māris Lācis.

Pulcēšanās pulksten 11 pie Sabiles tūrisma informācijas centra. "Nepiemirsīsim par tūrista cienīgu izskatu – atbilstošu laika apstākļiem un pārgājiena devīzei, tam jābūt pasakainam," aicina Markusa-Mārtinsone. Pasākuma dalībniekus atpakaļ no Plostiem atvedīs ar autobusu. Pārgājiena garums apmēram seši kilometri, ilgums 3,5 stundas.

Ko apskatīt Sabilē, lasiet šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!