Foto: Publicitātes foto
Plaukstošajam laikam atnākot, mostas daba un cilvēki. Ir laiks izzināt skaistās un vēl neiepazītās apskates vietas mūsu pusē, aicina Tukuma TIC tūrisma informācijas konsultante Liene Ratniece, portāla "Delfi" lasītājiem vēstot, ka šī nedēļas nogale maija sākumā solās būt bagāta ar pasākumiem, kas priecēs ikvienu.

Aktīvā ceļošanas sezona Latvijā ir sākusies un 7. maijs ir Ķemeru nacionālā parka ceļotāju diena, kas piedāvās plašas iespējas ikvienam apmeklētājam. Lai iepazītu Ķemeru nacionālajā parkā esošos dižkokus, tiks organizētas divas ekskursijas. To laikā dalībnieki varēs uzzināt par dažādu koku sugu dižkokiem, kā tos atpazīt un kā palīdzēt, kā arī paši varēs pamēģināt šos kokus nomērīt.

Līdztekus ekskursijām apmeklētāji varēs doties velobraucienos, pārgājienos, piedalīties māla darbnīcas aktivitātēs, kā arī dažādās citās interesantās aktivitātēs, kas palīdzēs atklāt Ķemeru nacionālā parka dabas un tūrisma aktivitāšu daudzveidību.

TIC speciālisti iesaka izbaudīt, piemēram, velo pārgājienu maršrutā Ķemeri – Zaļā kāpa – Sēra dīķu laipa – Ķemeri.
Sīkāka informācija pa tālruni 29239273

Savukārt no dabas izglītības centra "Meža māja" šajā dienā iespējams doties izzinošā ekskursijā "Lielo koku noslēpumainā dzīve" pulksten 11.00 un 14.00 to vadīs eksperts Jānis Greivulis, lai pastāstītu kādas dabas bagātības slēpj vecie un lielie koki, kā arī atklās dižkoku noslēpumus. Ekskursijas ilgums apmēram 2 stundas. Ekskursijai nepieciešams iepriekš pieteikties pa tālruni 26577265.

Lielā Ķemeru tīreļa laipā no pulksten 11.00 līdz 14.00 būs iespēja piedalīties izzinošās aktivitātēs. Visas dienas garumā piekrastes ciemos būs iespēja iegādāties kūpinātas zivis. Māla noslēpumus no pulksten 10.00 līdz 17.00 atklās keramiķe Madara Bartkeviča keramikas darbnīcā "Saules ceplis". Savukārt netālu esošajā atpūtas centrā "Valguma pasaule" pulksten 13.00 notiks svinīga godu labirinta atklāšana. Papildu informācija par Ceļotāju dienas norisēm un pieejamo sabiedrisko transportu pieejama šeit vai pa tālruni 26424972

Savukārt vakara noslēgumā pulksten 18.00 Slampes Kultūras pilī iespējams baudīt Liepājas teātra izrādi "Klibais no Inišmānas". Biļešu cenas no 9 līdz 12 eiro. Biļetes iespējams iegādāties "Biļešu paradīzē" un Slampes Kultūras pils biļešu kasē. Adrese: Slampe, Slampes pagasts, Tukuma novads. Papildu informācija pa tālruni 20005704.

Svētdienā, 8. maijā, vairāki pasākumi notiks Lestenē. Diena te iesāksies pulksten 13:00 Lestenes baznīcā ar koncertu "Baroka mūzika Lestenē", bet pēc koncerta baznīcā paredzēts ekumēniskais dievkalpojums. Tā kā 8. maijs Eiropā tiek atzīmēts kā nacisma sagrāves un Otrā pasaules kara upuru piemiņas diena, tad no pulksten 14.50 līdz 15.20 Lestenes Brāļu kapos notiks svinīgā vainaga nolikšana un uzrunas, bet pēc tam notiks pārapbedīto karavīru un kapa plākšņu iesvētīšana. Adrese: Lestene, Lestenes pagasts, Tukuma novads. Papildu informācija www.tukums.lv

Savukārt Jaunpilī 8. maijā tiks atzīmēta tūrisma sezonas atklāšana un no pulksten 8.00 līdz 14.00 Jaunpils pils laukumā notiks pavasara gadatirgus, kur varēs iegādāties stādus, mājražojumus, amatnieku darinājumus un citas saimniecībā noderīgas lietas, līdzi jāņem lielais grozs un groza nesējs. No pulksten 11.00 paredzētas dažādas jautras tirgus izdarības programmā "Pīrāgam, nabagam, abi gali apdeguši". Laikā no pulksten 10.00 līdz 14.00 darbosies arī radošās darbnīcas un tūrisma uzņēmēju aktivitātes. Adrese: Pils, Jaunpils, Jaunpils novads. Papildu informācija: www.jaunpils.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!