Foto: DELFI

Berlīnes Botāniskais dārzs Dālemas (Dahlem) rajonā kopš 18. novembra ik vakaru pārtop Ziemassvētku valstībā ar vairāk nekā miljonu lampiņu, gaismas šoviem, slidotavu, karstvīna tirgotājiem un pat uguņošanu brīvdienās. Lai arī jau vairākas nedēļas iespējams baudīt krāšņo gaismu mežu un izgaismotās oranžērijas, cilvēku interese nerimstas un ik vakaru pie dārza vārtiem pulcējas ļaužu pūļi, novēroja "Tūrismagids".

Botāniskais dārzs Berlīnē ir jau kopš 19. gadsimta beigām un tiek uzskatīts par vienu no lielākajiem un krāšņākajiem pasaulē. Ziemas sezonā gan parasti tur var apmeklēt tikai iespaidīgās siltumnīcas un oranžērijas, un arī tikai dienas laikā. Tomēr šogad pirmo reizi Botāniskais dārzs pārtapis par Ziemassvētku dārzu un ver vārtus arī vakaros no pulksten 17 līdz 23.

Šajā laikā dārza dīķīšos, pār kuriem sāk pārvilkties plāna ledus kārtiņa, iemirdzas milzīgas ūdensrožu instalācijas, kokos spīd lielākas un mazākas zvaigznes, bet pļavā ganās no gaismiņām veidots ziemeļbriedis Rūdolfs un viņa draugi. Lielās siltumnīcas tiek izgaismotas ar krāsainiem lāzeršoviem, radot pasaku pilis kā no zila gaisa, bet tām blakus iekārtota 300 kvadrātmetru liela slidotava, kur spiegdami priecājas bērni, kamēr viņu vecāki pie ugunskura tikpat jautri malko karstvīnu no tematiski rotātām krūzēm.

Foto: AP/Scanpix

Dārzu var izstaigāt kā īpašu pasaku maršrutu – ieejot pa gaismas ceļu, tālāk dodoties uz burvju mežu un zvaigžņu aleju, pastāvot zem gaismas koka, aizejot uz vēlēšanos tiltu un apskatot kalnu zilās tāles. Maršrutā ir 23 gaismas instalāciju un rotājumu punkti.

Berlīnes Ziemassvētku dārzs darbosies līdz pat 1. janvārim (slēgts 24. un 31. decembrī). Biļetes ieteicams iegādāties jau iepriekš internetā Berlīnes tūrisma portālā, bet to var izdarīt arī pie dārza vārtiem. Tomēr, lai regulētu apmeklētāju plūsmu, tiek kontrolēts pārdoto biļešu skaits, tādēļ, ja tās būs izpārdotas, var nākties gaidīt pie vārtiem, kad tie atkal tiks atvērti, lai pārdotu biļetes uz ieejas laiku, kad vēl būs atlikušas biļetes. Ieejas biļešu cena darba dienās pieaugušajiem 17 eiro, piektdienās, sestdienās un svētdienās – 19 eiro (pērkot internetā gan tās izmaksās par eiro dārgāk, bet garantēs iekļūšanu dārzā noteiktā laikā).

Foto: DELFI

Lūk, neliels ieskats Berlīnes Ziemassvētku dārzā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!