Foto: DELFI Aculiecinieks
Kā jau daudzi dārzkopības entuziasti nojauš, līdz ar ražas laiku notiek tradicionālā stādu parāde, pulcējot stādaudzētavu pārstāvjus, dārkopības entuziastus un šīs nozares profesionāļus, lai dalītos pieredzē, smeltos iedvesmu un pārvestu mājās kādu jaunu stādu dārza dailei.

23. septembrī Rudens stādu parāde notiek Bulduru Dārzkopības vidusskolas dārzā, tādējādi iekrāsojot dārzkopības sezonas noslēgumu. Pasākumā audzētāji no visas Latvijas plašā klāstā piedāvā augļu kokus un ogulājus, dekoratīvos kokus un krūmus, kā arī daudzgadīgās puķes un citus stādus. Un, kas svarīgi, šajā pasākumā piedalās tikai pašmāju stādu audzētāji, popularizējot un izceļot tieši vietējo stādu audzēšanas nozari.

Rudens Stādu parādi iecienījuši dārza mīļi un profesionāļi no Latvijas un tuvākajām kaimiņu valstīm. Īpaša uzmanība parādē tiek veltīta augļu kokiem, jo tieši šis ir īstais brīdis, kad stādīt kailsakņus. Tā kā rudens sezonā aktuāli stādīt dažādas pavasara sīpolpuķes, ziemcietes, skujeņus, graudzāles un dekoratīvus augus, tad stādu piedāvājumā var atrast arī visdažādākos šos augu pārstāvjus.

Palūko, kādus labumus tirgo stādu parādē un dodies pēc papildinājuma dārzam arī pats!

Rudens stādu parāde notiek Bulduru Dārzkopības vidusskolas dārzā no pulksten 9 līdz 16.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!