Foto: Publicitātes attēli
Latvijas Universitātes (LU) Botāniskajā dārzā un Nacionālajā Botāniskajā dārzā (NBD) Salaspilī krāšņi sākušās ziedēt skaistās atvasaras karalienes – dālijas.

Kā liecina informācija NBD mājaslapā, tad katru gadu NBD var aplūkot dāliju kolekciju, kurā ir ap 280 dāliju šķirnēm. Tās katru gadu tiek stādītas pēc ziedkopu krāsas un cera augstuma. Kā informē NBD, dārza kolekcijā ir pārstāvētas visas galvenās šķirņu grupas, bet visplašāk kaktusu dālijas, platziedu dālijas, platziedu kaktusu un pomponu dālijas.

Savukārt LU Botāniskajā dārzā ir vairāk nekā 200 dāliju šķirnes, liecina informācija LU Botāniskā dārza mājaslapā. Kolekcijā pārstāvētas visas 10 dāliju šķirņu grupas: vienkāršās ("Topmix red", "Topmix white"), anemoņu ("Mambo", "Siemen doorenbo"), apkakļu ("Esther", "Pooh"), ūdensrožu ("Bahama lemon", "Carolina moon"), dekoratīvās ("Tartan", "Tiger rouge"), lodveida ("Apburtā dvēselīte", "Fatamorgana"), pomponu ("Glow", "Rimini"), kaktusu ("Usūrija", "Zaļā jaunība"), platziedu-kaktusu ("Kristīne", "Sumerki"), kā arī orhideju ("Honka", "Miss Vivian").

Bagātīgo dāliju kolekciju LU Botāniskajā dārzā ir iespējams aplūkot katru dienu no pulksten 10 līdz 21, bet NBD iespaidīgo dāliju kolekciju darbadienās var aplūkot no pulksten 9 līdz 20. Plašāku informāciju par biļešu cenām vari skatīt šeit un šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!