Foto: Privātā arhīva foto
Ik dienas patversmju un dzīvnieku aizsardzības biedrību apgādībā nonāk vairāki kaķi un suņi, kas izglābti no nelaimes, tagad meklē sev jaunus saimnieku, kurš tos mīlēs un nekad nepametīs novārtā. Šoreiz, sadarbībā ar portālu "Pukainis.lv" un dzīvnieku patversmi "Labās mājas", vēstīsim par vairākiem mīluļiem – suņiem un kaķiem, kuri ar nepacietību gaida savu "īsto" cilvēku.

Valmieras dzīvnieku patversmē mīt divus mēnešus vecs kucēns. Brūnais mazulis ir viens no četriem rotveilera šķirnes māmiņas pēcnācējiem. Kucēns šobrīd ir jaunu māju un mīloša saimnieka meklējumos.

Ja vēlies palīdzēt mazajam rotveilera kucēnam, sazinies ar patversmi pa tālruni 29230307.

Foto: Privātā arhīva foto

Jaunas mājas un mīlošus saimniekus meklē arī četri kaķēni. Auces dzīvnieku aizsardzības biedrība vēsta, ka viņi dzimuši aptuveni pirms pusotra mēneša. Viņu apgādībā kopā ar kaķēniem nonāca arī mazo murrātāju māmiņa, kura nu jau ir sterilizēta.

Biedrības pārstāvji portālā "Pūkainis.lv" raksta, ka katrs kaķēns ir personība, ar savu vizuālo izskatu un raksturu. Tāpat mazie ir atblusoti, labi ēd, rotaļājas un ir draudzīgi pret cilvēkiem. Zemāk attēlā redzams viens no kaķēniem - Leo.

Šobrīd mazuļi dzīvo pagaidu mājās, bet viņi labprātāk dzīvotu vietā, kur tie var uzturēties visu savu atlikušo mūžu. Ja esi ieinteresēts uzņemties rūpes par kādu no murrātājiem, zvani pa tālruni 26316263.

Trīs gadus vecā kaķu meitene Lote ir kļuvusi par lieku nastu saviem saimniekiem, kā rezultātā kaķene tikusi izmesta uz ielas. Kaķu meitene ir sterilizēta, atblusota, attārpota un viņas veselības stāvoklis ir stabils. Tāpat Lote ir apveltīta ar skaistu, trīskrāsainu kažoku, kas viņas izskatam piedod īpašu šarmu.

Ja esi gatavs mīlēt, gādāt, nekad nenodot, sniegt mājas un drošību šai kaķenītei, sazinies ar Auces dzīvnieku aizsardzības biedrību, zvanot uz tālruni 26316263.

Arī šie divi mazie kaķēni meklē savu īsto un vienīgo saimnieku. Aptuveni divus mēnešus vecie murrātāji – puika un meitene ir iecienījuši saldi gulšņāt uz sava pagaidu māju dīvāniņa, bet viņi labprātāk to darītu sava jaunā, mīlošā saimnieka klēpī.

Attēlā redzams, ka kaķēni ir pavisam dažādi. Melnais ir puika, bet strīpainā skaistule ir meitene. Ja esi nolēmis palīdzēt kādam no šiem murrātājiem sazinies ar Diānu, zvanot uz tālruni 28815740.

Biedrība "Cat Care Community" meklē mājas mazuļiem, kuri izdzīvoja, jo viņu mammai bija izdevies tos noslēpt no ''saimnieku'' modrās acs. Nu jau kaķēni ir aptuveni trīs mēnešus veci. Tagad gan mammai, gan kaķēniem māju vairs nav, jo ''saimniekiem'' viņus vairs nevajadzēja.

Biedrības dalībnieki vēsta, ka kaķēni, nonākuši savās pagaidu mājās, jau no pirmās dienas ir pierādījuši, ka pelnījuši mīlošus, gādīgus saimniekus un īstās mājas bez nodevības.

Melnbaltais runcītis Čikus, kas kā ūdenslāse līdzīgs savai mammai, savus adoptētājus jau ir atradis, bet viņa brālītis Didzis un māsiņa, strīpainīte Tija (aptuveni trīs mēnešus jauni) vēl aizvien gaida savējos. Kaķēni ir attārpoti un atblusoti, pazīst kastīti, mācās draudzēties ar cilvēku un viņiem tas tīri labi izdodas.

Ja esi gatavs mīlēt, gādāt, nekad nenodot, sniegt mājas un drošību kādam no kaķīšiem, zvani biedrībai "Cat Care Community" uz tālruni 26316263.

Suņu puikam Bimam ir divi gadi, un arī viņš vēlētos savu dzīvi patversmē aizstāt ar dzīvi mīloša saimnieka mājās. Patversmes "Ogres ķepas" darbinieki viņu raksturo kā jautru, mīļu un labestīgu sunīti, kurš ar lielāko prieku dodas pastaigās. Tā kā sunītis ir gados diezgan jauns, topošajam saimniekam būtu vēlams Bimu apmācīt.

Ja vēlies iepazīties ar Bimu, droši nāc ciemos uz Ogres novada dzīvnieku patversmi, Ogrē, Indrānu ielā 9/11, vēlams iepriekš piezvanot uz tālruni 65044224 vai 26342330.

Arī astoņus gadus vecais kaķu puika Murziks ir gatavs doties pie saviem jaunajiem saimniekiem, jo jo viņa iepriekšējā saimniece diemžēl nomira. Pagaidām pūkainais runcis atrodas savās pagaidu mājās, kur tās iemītnieku viņu raksturo kā mīļu, lielu, pūkainu, draudzīgu, kārtīgu un vienkārši fantastisku runci.

Ja esi ieinteresēts satikt Murziku un, iespējams, kļūt par viņa jauno dzīves biedru zvani uz tālruni 26568812.

Lācis... šķiet par Lāci suni nosauca biezā kažoka dēļ, bet varbūt arī mazliet viņš atgādina lāci.

Skaistulis Lācis ir paliels suņu zēns. Raksturā labdabīgs, jautrs, aktīvs un visu izzināt gribošs suns. Kad Lāča saimnieki savu kopējo ceļu šķīra, tad suns palika krustcelēs. Nevienam neatradās dzīves telpa lielajam skaistulim. Tā Lācis savu nākamo dzīves sēriju sāka rakstīt patversmē, ziņo patversmes "Labās Mājas" pārstāve Inese Dzenīte.

Cilvēki uz patversmi nāk izvēlēties sev draugu, priecājas arī par skaisto suņu zēnu, bet izvēle vienmēr iegrozās par labu kādam citam patversmes iemītniekam... Jautāts - kamdēļ tā? Jo Lācim vajadzīgi krietni saimnieki, tādi, kas, pirmkārt, suni ļoti mīlēs. "Tikai liela mīlestība uz šo skaistuli, ļaus atrast sevī pacietību suni mācīt, audzināt, kārtīgi pieskatīt un doties garās pastaigās. Tāpat arī Lācim vajadzīga māja ar kārtīgu sētu, lai apzinātos robežas un mazinātu vēlmi ņemt brīvsoli. Vēl suņu puika varēs būt vienīgais mīlulis saviem saimniekiem, jo sadzīvot ar citiem mājdzīvniekiem Lācis nav radis un instinkts dara savu," stāsta Inese.

Ja nu tomēr visi apstākļi ir, lai dotu mājas šīm skaistulim, tad droši zvani uz patversmes tālruni 26 617 636 un brauc iepazīties ar Lāci.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!