Foto: Caters News/Scanpix/LETA
Mongolijā kāds gids Daniels Kordans krāšņās fotogrāfijās iemūžinājis medniekus un viņu pieradinātos ērgļus, parādot interesantās un tuvās attiecības, kā arī neparastās tradīcijas. Kā ziņo "Caters News", šādu mednieku, kas saglabā paražu pieradināt lielos putnus un dzīvot ar tiem roku rokā, nebūt vairs nav daudz.

Šie mongoļu mednieki jau no mazotnes apmāca ērgļus un par tiem rūpējas tik ilgi, kamēr lielie putni sasniedz 12 gadu vecumu. Tad tie tiek palaisti brīvē, lai varētu baudīt savu otro dzīvi. Kamēr putni, kuri parasti sverot no astoņiem līdz pat 10 kilogramiem, ir pie medniekiem, tie tiek ietrenēti lapsu un mazu zaķu medīšanai, lai palīdzētu medniekiem atrast kažokādu, kā arī pārtiku.

Foto: Caters News/Scanpix/LETA

Kā vēsta "Caters News", mūsdienās palikuši vien aptuveni no 250 līdz 300 šādi mednieki, kuri savas zināšanas uztic nākamajām paaudzēm. Kā atzina Daniels, sastopot šo klejotāju grupiņu un viņu ērgļus, šķita, ka viņš iekāpis laikā mašīnā un atgriezies 600 gadus atpakaļ. Bijis neticami apzināties, ka šādi ļaudis dzīvo mūsdienu modernajā sabiedrībā.

Gids un fotogrāfiju iemūžinātājs cer, ka attēli palīdzēs iepazīt un saglabāt neskartu šo klejotāju kultūru, kam ikdienā nākas dzīvot skarbos apstākļos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!