Foto: Kadrs no "Youtube" video
Ziemassvētkiem piemīt sava īpašā smarža, kuru rada mājās ienestā eglīte, pašu ceptās piparkūkas vai nolobītie mandarīni. Ja esi savas īpašās svētku sajūtas meklējumos, tad mājās to palīdzēs ienest "Tava Māja" sarūpētie padomu raksti, kuros ir vairākas idejas svētku smaržas uzburšanai.

Kā jau iepriekš minējām, tad svētku smaržu var ienest ar pavisam vienkāršām lietām un ēdieniem, piemēram, mandarīniem, eglīti, kārdinošajiem siltajiem dzērieniem un svecēm. Ja esi radošs un apņēmības pilns, tad Ziemassvētku aromātus vari radīt arī pats saviem spēkiem!

Ieskaties "Tava Māja" padomu rakstos, lai izveidotu pats savas aromātiskās sveces, eļļiņas vai smaržīgus Ziemassvētku dekorus.

Nepieciešams:

  • Mandarīni;
  • Nazis;
  • Olīveļļa;
  • Ēteriskā eļļa (ja ir vēlme);
  • Dakts (var arī bez);
  • Mazās nagu šķērītes.
  • Sērkociņi.

Uz pusēm ar nazi pārgriež mandarīnu, bet tikai tā miziņu, nevis pašu mīkstumiņu. Pēc tam rūpīgi atdala abas puses. Izloba ārā mandarīna mīkstumu, lai paliktu baltā serde, jo tā kalpos kā deglis. Ja ir vēlme, tad šo balto serdi vari izgriezt, bet tās vietā gan tad būs jāieliek deglis. Otrā mandarīna pusē izgriež ar nagu šķērītēm kādu formu pēc sirds patikas, piemēram, zvaigznītes, eglīti vai ko citu. Olīveļļu (var tai iepilināt pāris piles ēteriskās eļļas) iepilda pusē, kurā ir "deglis". Kā redzams video, tad ar olīveļļu jāaplej arī pati serde. Pēc tam aizdedz "degli", uzliek otru mandarīna pusīti virsū – svece gatava!

Ja, gaidot saulgriežus, arī savu māju esi izrotājis ar adventes vainagu vai dekoriem, tad aicinām to parādīt un pastāstīt, rakstot uz maja@delfi.lv vai arī aculiecinieks@delfi.lv un mēs tavu veikumu parādīsim arī citiem! Vairāk par konkursu vari izlasīt šajā rakstā.

Lai skaistām domām piepildīts svētku laiks!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!